Corydon: Vi lytter til Hanstholm

I Hanstholm Havn håber de, at Bjarne Corydon vil hjælpe med at finansiere havnens udvidelse. Derfor var finansministeren i dag inviteret på besøg.

Finansminister Bjarne Corydon var i dag inviteret til Hanstholm for at høre mere om havnens planer. Hanstholm Havn har brug for statslige kroner for at kunne realisere drømmene om en havneudvidelse, og selv med diverse forbehold var finansministeren positiv.

- Som finansminister kan man ikke love noget, før man har styr på, hvordan tingene skal være. Men det giver mening at have en dialog, synes jeg, og det er også det, vi har.

Sådan lød det fra Bjarne Corydon (S), da TV MIDTVEST mødte ham efter besøget på havnen.

Det forventes, at havneudvidelsen vil koste knap en mia. kroner.

Statslig forpligtelse

Blandt gæsterne på havnen var både Thisted-borgmesteren, Lene Kjeldgaard, og det lokale folketingsmedlem, Simon Kollerup (S). Begge mener, at staten er nødt til at tage del i udvidelsesprojektet.

- Staten ejer jo en stor del af molerne på havnen, og dem er vi nødt til at flytte for at få en ny havn, så det er meget vigtigt, at ministeren får et førstehåndsindtryk, lød det fra Simon Kollerup (S).

- Udbygningen af havnen betinger en investering af molen, og vi mener faktisk, at staten har en forpligtelse i forhold til at sikre, at ydermolen bliver udvidet, sagde Lene Kjeldgaard i sin egenskab af næstformand i Hanstholm Havns bestyrelse.

Bjarne Corydon mener da også, at projektet i Hanstholm har et godt perspektiv. Men om havneudvidelsen bliver finansieret af penge fra finansministeren vides endnu ikke. Parterne har aftalt at de fremadrettet vil være i dialog om projektet.

Der har flere gange været stor debat om, hvem der bør betale regningen for havneudvidelsen. Vi har lavet et historisk overblik over sagen. Det kan du se her:

Overblik: Balladen om Hanstholm Havn

 

TV MIDTVEST havde et hold med, da Bjarne Corydon i dag besøgte Hanstholm. Indslaget kan du efter aftenens udsendelse se her:

Finans-minister Bjarne Corydon var i dag inviteret til Hanstholm. Målet med besøget var at overbevise manden med pengekassen om, at staten skal hjælpe med finansieringen af den havneudvidelse, der er planer om.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.