Coronarestriktioner har lært tre tømrerelever at lave mad

De særlige restriktioner i Nordjylland er ophævet igen, men tre tømrerlærlinge fra Mors fortsætter lidt endnu i deres nye coronakollektiv.

Alle elever på ungdoms- og erhvervsuddannelserne må vende tilbage til skolebænken i Nordjylland. De seneste uger har elever på uddannelser i Thisted og Vesthimmerland ikke haft mulighed for at komme i skole, hvis de ikke boede i kommunerne.

quoteNu har vi jo også fået lært at lave mad og sådan noget

Morten Skaarup Larsen

Derfor besluttede tre tømrerlærlinge fra Mors sig for at flytte i sommerhus i Thy. 

- Vi er fra Mors og så da kommunegrænserne lukkede, så flyttede vi i Mortens bedstemors sommerhus, og har boet her de sidste to uger, forklarer Jonathan Nyby Kibsgaard.

Men selvom de nu må flytte hjem igen, så har de fundet sig så godt til rette i sommerhuset, at de bliver lidt endnu.

- Nu har vi jo lejet sommerhus i længere tid, og vi er godt tilpas, så vi tager lige en uge mere. Nu har vi jo også fået lært at lave mad og sådan noget, fortæller Morten Skaarup Larsen.

Mangler kun én ting

Drengene har slået sig ned med senge i stuen og computere i køkkenet. Så der både er mulighed for film- og gameraftener. En rigtig drengehybel, som de har været glade for. 
Alligevel begynder de nu så småt at tænke på at komme hjem igen.

- Nu tager vi lige resten af ugen med, og så bliver det også godt at komme hjem igen, fortæller Morten Skaarup Larsen.

For der en ting, de savner hjælp til. Selvom drengene har klaret sig selv, så fortæller de, at de alligevel måtte ringe hjem til mor, da der skulle vaskes tøj.