Coloplast vil lukke sin fabrik i Thisted

Fabrikken bliver lukket i senest 2020.

167 medarbejdere på Coloplasts fabrik i Thisted står til at miste deres arbejde.
    
Selskabet meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af sit årsregnskab torsdag, at man planlægger at lukke fabrikken inden udgangen af regnskabsåret 2019/20.
    
Dermed går fabrikken skridtet videre i forhold til den seneste fyringsrunde i september 2015, hvor man reducerede antallet af stillinger i Thisted fra 240 til 150.
    
 Fabrikslukningen er et led i en ny driftsplan, der blandt andet indebærer en opgradering af fabrikker i Ungarn og Mellemamerika.

Samtidig droppes planerne om en ny fabrik i Slovakiet.
    
Meldingen kommer oven på et regnskab, der viste et resultat efter skat på 4,95 milliarder kroner ud af en omsætning på 15,5 milliarder.
    
Coloplast har i løbet af det seneste regnskabsår øget omsætningen med 6 procent målt i danske kroner.
    
Alligevel falder aktien torsdag med 10 procent, efter regnskabets offentliggørelse.
    
Det skyldes formentlig ledelsens forventninger til det nye regnskabsår, hvor man forventer en omsætningsvækst på mellem 5 og 6 procent i danske kroner.
    
Det var godt og vel to procent point under analytikernes forventninger, og derfor bliver aktien nu prissat en hel del lavere end i morges, da fondsbørsen åbnede.
    
Coloplast havde i gennemsnit 10.420 ansatte på globalt plan sidste regnskabsår. Det tal er vokset fra 8143 for fem år siden.
    
/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.