Coloplast varsler massefyringer i Thisted

240 medarbejdere på Coloplast-virksomheden i Thisted skal i løbet af tre år reduceres til 150. På landsplan skal 700 medarbejdere skæres ned til 400.

Sygeplejeartikel-producenten Coloplast har i dag varslet fyringer. Virksomheden tilpasser med egne ord arbejdsstyrken i Thisted og Mørdrup i Nordsjælland over de næste tre år. I alt skal 700 medarbejdere på de to virksomheder skæres ned til 400.

Endnu er ingen ansatte blevet afskediget, men virksomheden oplyser til TV MIDTVEST, at de første afskedigelser vil finde sted i løbet af foråret 2016.

Hvor der i dag er ansat 240 medarbejdere i Thisted, så vil det antal i 2018 være reduceret til cirka 150 medarbejdere. 90 medarbejdere kan altså se frem til at skulle finde en ny arbejdsplads indenfor de kommende tre år.

- Vi forventer at en del af de afskedigelser kan håndteres gennem naturlig afgang, men der vil også blive tale om deciderede fyringer af fastansatte i Thisted, forklarer Oliver Johansen, der er forsknings - og udviklingsdirektør i Coloplast.

Medarbejdere i chok

Og netop dén nyhed overbragte ledelsen i Coloplast til medarbejderne i Thisted og Mørdrup tirsdag.

- Det er kommet som en stor overraskelse for os - også omfanget. Vi snakker jo om 300 arbejdspladser i Danmark ud af 700. Nogle er på kontrakt og ansat som vikarer, men der er 170 fastansatte i spil også, så det er et stort omfang, som vi ikke havde set komme, siger fællestillidsmand i Coloplast i Thisted, Torben Rasmussen.

- Det er selvfølgelig altid et chok for medarbejderne. Det er aldrig sjovt, når vi kommer til at lave så store ændringer, som vi gør her. Men vi har haft en god dialog, og jeg synes generelt, at den har været konstruktiv, siger forsknings- og udviklingsdirektøren til TV MIDTVEST.

Brugt for mange ressourcer

Fyringerne skyldes ifølge Coloplast, at behovet for bemanding på de to virksomheder i Mørdrup i Nordsjælland og i Thisted bliver mindre i de kommende år.

- Vi har lavet en treårsplan for innovation, som viser, at behovet for bemandingen på vores danske fabrikker vil være mindre i de kommende år. Vi må erkende, at vi har brugt flere ressourcer, end vi havde regnet med på brandslukning, og det betyder, at vi samlet set skal have skåret antallet af medarbejdere ned, oplyser Oliver Johansen.

- Som medarbejdere er vi jo skuffede over, at der er så mange opsigelser på vej. Det skaber noget utryghed, fordi man kommer til at gå i en længere periode og ikke vide, om man er købt eller solgt eller hvordan ens videre arbejdsliv kommer til at se ud og forme sig, og det betyder jo noget for den enkelte medarbejder, siger fællestillidsmanden i Coloplast i Thisted, Torben Rasmussen.

Der er nu blevet nedsat en arbejdsgruppe bestående af tillidsrepræsentanter, ledelse og HR, der skal sikre en respektfuld proces i de kommende måneder.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.