Coloplast-direktør: Et logisk skridt at lukke fabrikken i Thisted

167 medarbejdere mister deres arbejde, når Coloplast i Thisted lukker.

Det er en svær dag for de godt 167 medarbejdere på Coloplasts fabrik i Thisted. Virksomheden, der producerer produkter og serviceydelser inden for sundhed, har i dag meldt ud, at fabrikken lukker i regnskabsåret 2019/2020, og de ansatte står til at miste deres arbejde.

Det sker i forbindelse med at firmaets offentliggørelse af sit årsregnskab. En beslutning som den administrerende direktør, Lars Rasmussen, beskriver som ”det næste logiske skridt”.

- Nu er vi desværre kommet dertil, hvor en nedlukning i Thisted er det næste logiske skridt at tage. Det er ikke fordi Thisted-medarbejderne gør det dårligt, men det er simpelthen et udtryk for, at vi kan få løst den opgave billigere andre steder. Derfor tager vi konsekvensen af det, fortæller han.

Meldingen kommer oven på et regnskab, der viste et resultat efter skat på 4,95 milliarder kroner ud af en omsætning på 15,5 milliarder. Coloplast har i løbet af det seneste regnskabsår øget omsætningen med 6 procent målt i danske kroner.

- Når vi nu har en udmelding om, at vi investerer mere for at lave mere vækst, og samtidigt også har en udmelding om, at vi lukker en fabrik i Danmark, så er det et udtryk for en ambition om at investere endnu mere i markedet, men det er ikke en krisebeslutning. Det er en del af den langsigtede indtjeningsforbedring, siger Lars Rasmussen.

 

Fortsætter i Danmark

Coloplast lukker ikke alle deres fabrikker i Danmark. Fabrikkerne på Nordsjælland fortsætter.

- Samlet set kommer vi til at gå fra at være cirka 400 produktionsmedarbejdere i Danmark til at være cirka 200 produktionsmedarbejdere henover perioden. Vi vil altså forsat have fabrikker i Danmark, forklarer Lars Rasmussen.

Ifølge planen skal der i 2020 være cirka 1000 medarbejdere i alt i Danmark.

Det er dog ikke mange, hvis man sammenligner med Coloplasts ansatte på verdensplan. I 2020 vil de være cirka 13.000, nu er de cirka 11.000 på verdensplan.

- VI har cirka én procent af vores omsætning i Danmark, og de andre 99 procent udenfor Danmark. Så der vil altid være mange flere medarbejdere udenfor Danmark, end i Danmark. Det ligger i naturen af den virksomhed vi er som global virksomhed med dansk hovedkvarter, siger Lars Rasmussen, der selv startede sin karriere på fabrikken i Thisted.

 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.