Cold Hawaii Inland styrkes med 10 millioner kroner

Lokale og Anlægsfonden har doneret 10 millioner kroner til et projekt, der skal binde Cold Hawaii bedre sammen med resten af Thy.

Et projekt, der har fået navnet Cold Hawaii Inland, har modtaget 10 millioner kroner fra Lokale og Anlægsfonden. 

Pengene skal bruges til at koble området Cold Hawaii ved Klitmøller sammen med de mere rolige vande i Limfjorden og de tilstødende søer. 

Planen er, at Cold Hawaii Inland skal skabe et aktivt udeliv og vandsportsaktiviteter fra Doverodde til Thisted Bredning.

Der skal blandt andet oprettes 10 fysiske spots med alt fra vandkajak til wakeboard til vinterbadning, som skal få alle ud i Vesterhavet og de mange fjorde på ruten.

- Cold Hawaii skal trækkes ind i landet, fordi det er et meget vigtigt brand for os i Thy. Vi ønsker at gøre Thy til centrum for vandsportsaktiviteter. Både på vandet og ved vandet i Thy, siger Niels Jørgen Pedersen (V), formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og kulturudvalg i Thisted Kommune.

Vil have flere mennesker til Thy

Idéen om Cold Hawaii Inland er, at det skal tiltrække en anden målgruppe, end de garvede surfere, der allerede boltrer sig i Vesterhavets bølger.

- Vi håber, at der kommer lang flere mennesker til Thy, og at de fastboende får mere ud af naturen og vandet, siger Niels Jørgen Pedersen.

Det fulde anlægsbudget bag projektet er på ca. 86,1 millioner kroner. Og Lokale og Anlægsfonden støtter altså med 10 millioner kroner.

- Hver eneste gang vi skaffer noget nyt finansiering, så kommer vi et skridt videre, og det er vi rigtig glade for, siger udvalgsformanden.

Byggeriet forventes at gå i gang i 2020.

Surferen Casper Steinfath fra Klitmøller er verdensmester i Stand Up Paddling og har været med til at sætte Cold Hawaii på land- og verdenskortet:

Casper Steinfath har præsteret bedst i løbet af sæsonen, og derfor er han søndag kåret som samlet mester.