Cheminova solgt for milliardbeløb

Cheminova i Harboøre er blevet solgt til amerikanske FMC Corporation til en 8,5 milliarder kroner.

Auriga Industries A/S har mandag underskrevet en aftale om at sælge det 100 procent ejede datterselskab Cheminova til amerikanske FCM Corporation til ca. 8,5 mia. kroner. Det oplyser Auriga i en pressemeddelelse.

- I FMC har vi fundet en god ny bedste ejer af vores virksomhed og det perfekte match fra et industrielt perspektiv. FMC er en succesfuld og meget anerkendt virksomhed som værdsætter de kompetencer, vi har inden for produktion og formulering, vores stærke fundament inden for udvikling og registrering samt vores globale organisation. FMC vil tilføre den volumen og finansielle styrke, som er nødvendig for at skabe en ægte global markedsleder i branchen for plantebeskyttelse, siger Jens Due Olsen, formand for Aurigas og Cheminovas bestyrelse, i pressemeddelelsen.

Cheminova, som har hovedkontor i Harboøre, er en global, bæredygtig og innovativ leverandør af kvalitetsprodukter til plantebeskyttelse. Virksomheden blev grundlagt i 1938 og er en kommerciel virksomhed med et varieret produktsortiment og salg i mere end 100 lande.

FMC glad for købet

FMC er en af verdens førende kemiske virksomheder. Over hele verden beskæftiges ca. 5.600 medarbejdere, der udvikler kemiske produkter for at bidrage til verdens fødevareproduktion.

- Jeg er meget glad for denne mulighed for at kombinere Cheminova med vores egen Agricultural Solutions forretning. Cheminova er en virksomhed, som vi længe har anset for at være en attraktiv potentiel partner. Denne transaktion vil udvide produktprogrammet til brug i landbruget og væsentligt styrke vores markedsadgang i de vigtigste agrokemiske slutbrugermarkeder, siger Pierre Brondeau, administrerende direktør og bestyrelsesformand i FMC.

Transaktionen forventes gennemført i starten af 2015 efter godkendelse af Aurigas aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling.