Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

Thisted Kommune mener ikke umiddelbart, at Charlotte Sunesens hullede hus er egnet som bolig. Kommunen vil arbejde på en løsning.

Det hullede hus i Nors skal enten genopbygges eller rives ned, og indtil en løsning er fundet, er huset ikke egnet til beboelse. 

Sådan lyder det fra formand for teknikudvalget i Thisted Kommune, Esben Oddershede (V). 

Charlotte Sunesen har sammen med sin datter siden 7. maj boet i sit lejemål og levet med, at en gavlvæg er temmelig ramponeret. 

Der gik hul i muren, da en nabobygning skulle rives ned, og husmuren på nabogrunden ved en fejl væltede ind i muren hos Charlotte Sunesen. 

Det er entreprenøren, Bøgelund Maskinstation, der stod for nedrivningen af nabohuset. Her erkender indehaver, Kurt Immersen, at fejlen er deres. 

- Ja, det har vi blankt erkendt, og det er vi kede af, siger Kurt Immersen. 

Der blev på dagen for uheldet opsat en plade for hullet, men Charlotte Sunesen har alligevel boet i huset i tre måneder, uden at den ødelagt mur er blevet repareret. 

Kurt Immersen forklarer, at han har gjort, alt hvad der er muligt, for at leve op til sit ansvar. 

- Samme dag anmeldte jeg skaden til vores forsikringsselskab. Der har også været taksatorer fra forsikringsselskabet for at bese skaden allerede efter weekenden, hvor det skete, siger Kurt Immersen. 

- Så i forhold til ansvaret går sagen altså sin gang. Der er ikke mere, jeg kan gøre, siger han og tilføjer, at han er ærgerlig over uheldet, og at han godt kan forstå, at det er en frustrerende situation for Charlotte Sunesen.

Genhusning - ikke for enhver pris

Charlotte Sunesen har løbende været i kontakt med Thisted Kommune om sagen. Det var nemlig kommunens hus, der blev revet ned på nabogrunden. Dog har ingen fra kommunen  i de tre måneder siden skaden beset huset.

Men efter sagen er blevet omtalt i flere medier med billeder af den temmelig medtagede mur, vil Thisted Kommune nu besigtige skaden, forklarer formanden for teknikudvalget. 

- Det ligner ikke umiddelbart noget, der bør leve mennesker i. Det ser ud som om, den mur kan vælte, siger Esben Oddershede.

Han forklarer, at der er to mulige udfald af sagen. 

- Enten skal huset erklæres ubeboeligt, eller også kan ejeren få en frist til at udbedre skaden, hvis han vil have det, siger udvalgsformanden. 

Charlotte Sunesen vil gerne genhuses, men ikke for enhver pris. 

- Vi vil selvfølgelig ikke bo sådan her, siger hun. 

- Men min datter går i skole i Nors, og det skal hun blive ved med, og vi har også dyr. Det er jo en af grundene til, at vi bor her. Så vi vil gerne genhuses, men vi vil ikke flytte ud af byen, og vi vil bo et sted, hvor vi kan have vores dyr, siger hun. 

TV MIDTVEST har været i kontakt med udlejeren, der ikke ønsker at kommentere sagen.