Casper Steinfath vinder VM for tredje gang

Casper Steinfath fra Klitmøller er for tredje gang verdensmester i Stand Up Paddling. Natten til onsdag vandt han titlen i disciplinen Technical Race.

Foto: Ole Wejse Svarrer

Efter en spændende afslutning kunne Casper Steinfath i nat lad sig fejre som verdensmester for tredje gang i det tekniske løb af Stand Up Paddling.

- Det var mit vildeste comeback nogensinde. På den sidste runde lå jeg nummer fire og var helt tom for kræfter. Men så kom der er en bølge, som havde den perfekte retning mod målet. Jeg ved ikke, hvorfor de andre ikke tog den, men det gjorde jeg, og den bar mig frem til førstepladsen, fortæller Casper Steinfath fra Fiji.

I technial race har surferne en pagaj til hjælp og skal padle og surfe igennem en bane. Med sejren lægger Casper Steinfath maksimalt pres på sig selv til næste års VM, der afvikles i Thy og København. 

- Jeg er allerede nervøs. Men jeg glæder mig til at forsvare min titel på hjemmebane foran venner og familie, siger Casper Steinfath.

Han vandt senest VM i det tekniske løb i 2013 og 2014

 

Fakta

Casper Steinfath er en 23 år gammel professionel dansk surf atlet. Han bor i Klitmøller (Cold Hawaii), hvor han træner og lever diverse surf discipliner. Casper har specielt haft success indenfor surf disciplinen Stand Up Paddle Racing, hvor han har vundet både 2x VM og 3x EM titler. 

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og paddler sig frem ved hjælpe af en stor "pagaj". Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing". 

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor. 

Danmark skal i 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends of Cold Hawaii, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.