Casper Steinfath vil være surfsportens sprinterkonge

Casper Steinfath stiller op på World Tourens andet stop med en frisk sejr fra Hong Kong i bagagen.

Den firedobbelte surf-verdensmester Casper Steinfath bliver i dag 26 år. Men lagkagen og flagene er pakket væk, for Klitmøller-surferen er nemlig på trofæjagt i New York i USA. Torsdag eftermiddag deltager han i andet stop på World Touren i Stand Up Padling (SUP). Og når alle sanser er rettet mod at blive surfsportens ubestridte sprinterkonge i år, er der ikke tid til at blive fejret.

- Lagkagen må vente. Lige nu glæder jeg mig til at vise, at man stadig kan regne med mig i toppen af SUP, siger han og henviser til en lidt skuffende 2018-sæson, der godt nok endte med tre gange EM-sølv, men ingen individuelle VM-medaljer.

Den gamle, de unge jagter

Første stop på World Touren var i London før sommerferien, og her blev Casper Steinfath nummer tre i sprinten – og det var endda med en overbelastet underarm. Den skade er væk nu, og for to uger siden vandt han Hong Kong Int. SUP Championships.

- Jeg er en sprinter, og på en god dag kan jeg stadig padle fra alle de andre – selvom jeg efterhånden er blevet den gamle, som de unge jagter, fortæller Klitmøller-surferen fra Long Beach i New York.

Inden konkurrencen i New York ligger Steinfath nummer tre i den samlede sprint-stilling.

Casper Steinfath fra Klitmøller er den første i verden, der har krydset Skagerrak på et paddleboard.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.