Bunkerbog fra Thy indtager Tyskland

Ny kunstfotobog fra Thy om bunkere er blevet optaget på det tyske nationalbibliotek.

"DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN" - det er navnet på en ny kunstfotobog af Michael Ruby fra Agger i Thy. Bogen har nu fundet vej til Tyskland, hvor den allerede er blevet efterspurgt af Deutsche Nationalbibliothek.

- Meddelelsen om, at Haus der Kunst i München og Deutsche Nationalbibliothek i Leipzig og Frankfurt am Main, har valgt at optage min bog "DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN" i deres respektive kunstbiblioteker, er for mig en meget stor anerkendelse af min bog, mit arbejde og det formål jeg har haft, med at lave den, fortæller den stolte kunstner Michael Ruby til TV MIDTVEST.

Mange af bogens motiver er bunkers eller udsnit af disse. De mange bunkers langs kysten indgår som en væsentlig grundsubstans i bogens kunstneriske vinkel og fortolkes med en poetisk retning.

- Disse bunkers er en del af vores landes fælles historie og netop derfor, er det et enormt skulderklap, at højst estimerede instutioner i Tyskland kan se bogens formål og fremtoning, som en værdi, der bør formidles til det tyske folk, siger Michael Ruby.

Han har præsenteret bogen for flere tyske gæster i Danmark, der alle oplever, at denne form for kunstnerisk udtryk formår at fritage tyskerne for en del af det kollektive ansvar, de føler, der stadig hviler på deres skuldre i forhold til historiens skygger.

- Det er for dem væsentligt, at denne form for fortælling formår at løfte i stedet for at fastholde det ansvar, som mange tyskere stadig føler, de har den dag i dag, slutter Michael Ruby.

Thykunstneren fortæller om bogen på TV MIDTVEST MOKKA onsdag den 15. oktober klokken 22.30.

UG Michael Ruby_0.jpg

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.