Bunker graves ud efter 65 år

Lørdag mellem 12 og 16 er der mulighed for at bese en bunker, når en 65 år gammel bunker for første gang bliver gravet ud.

Besættelsestidshistorisk Selskab åbner i samarbejde med Bunkermuseum Hanstholm lørdag en bunker på Pynten i Hanstholm for offentligheden i fire timer. 

Lørdag morgen startede udgravningen af bunkeren, og det forventes altså, at der fra middag og fire timer frem vil være mulighed for at kigge nærmere på bunkeren indefra.

Bunkeren var en del af de fire tunge luftværnsbatterier, skriver Museumscenter Hanstholm på sin hjemmeside.

Museumscenteret skriver desuden:

- Vi regner ikke med at finde hverken guld eller kanon i bunkeren, for her i Hanstholm blev der ryddet grundigt op i bunkerne. Imidlertid er der en god chance for, at bunkeren ikke har været åbnet i 65 år, og så kan man finde småting, som man dengang ikke syntes var værd at tage med.

Til de mere historieinteresserede kan det nævnes, at bunkeren havde 10,5 cm kanoner. Bunkeren blev støbt den 17. oktober 1942, og den ligger ved siden af en af kanonstillingerne. Der var plads til kanonens besætning, som var på 15 mand, oplyser Museumscenter Hanstholm.

Har du lyst til at lægge vejen forbi, så er den præcise adresse Helshagevej 98, 7730 Hanstholm, og museumscenteret råder besøgende til at huske gummistøvler og lommelygte. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.