Brand- og sodskader: Beboer må genhuses efter brand i etageejendom

Ingen kom til skade under en brand i en etageejendom i Thisted tirsdag eftermiddag.

Tirsdag eftermiddag modtog Nordjyllands Beredskab en melding om brand i en etageejendom på Sofievej i Thisted, og de mødte derfor talrigt op.

Man vidste nemlig ikke, om der var nogen i lejlighederne øverst i bygningen, fortæller indsatsleder Henrik Gade Jespersen om meldingen, de modtog kort før 15:30. Derfor sendte de røgdykkere ind i den ene lejlighed.

- Da jeg lander derude, så er politiet allerede i gang med at rydde vejen og evakuere opgangen. De kan ikke komme til anden sal, hvor de to øverste lejligheder ligger. Som udgangspunkt formoder vi, at der er nogen derinde, indtil vi har været i kontakt med beboerne, forklarer han og fortsætter:

- Den ene er så selv kommet op, og mens vi afsøger den anden lejlighed, så får politiet så fat i beboeren, der var på arbejde.

Bredt sig til loftet

Branden brød ud i den lejlighed på anden sal, hvor beboeren ikke var hjemme.

- Den er startet i køkkenet. Brandårsagen lader vi politiet om. Den har bredt sig op i loftet og op i loftrummet, siger Henrik Gade Jespersen.

Lejligheden er nu brand- og sodskadet, og ifølge indsatslederen går der et stykke tid, før nogen kan bo der igen. Der har også været røg i nabolejligheden.

Brandvæsnet arbejder lige nu på efterslukning oppe i tagbjælkerne, hvor der stadig er enkelte gløder.