Brand i sommerhus: Tre fik røgforgiftning

Et sommerhus i Sydthy brændte i nat. Tre personer blev kørt til hospitalet med tegn på røgforgiftning.

Der skal ikke meget til før en lille flamme kan føre til store ulykker, når uheldet er ude. Det fik tre beboere at mærke i nat, da det sommerhus de opholdt sig i brød i brand. Et stearinlys er formentlig årsag til branden

- Vi får alarmen kl. 00:20. Det er et sommerhus på Draget, der er brand i. Branden bliver slukket, men udestuen er brændt ned og det meste af sommerhuset er sod- og røgskadet, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch. 

Særligt i december lyder en brand, der er startet ved et nedbrændt stearinlys, som noget man har hørt før. Om lyset i sommerhuset var en del af en juledekoration, kan vagtchefen dog ikke sige med sikkerhed. 

- Jeg tør ikke sige, om det er en juledekoration, der har startet branden, men umiddelbart vurderer vi, at det er et tændt stearinlys, der har fået fat i noget andet, og som er årsag til branden, sige vagtchefen. 

- De tre personer, der opholdt sig i sommerhuset under branden, viste alle tegn på røgforgiftning og blev kørt på sygehuset i Thisted. Jeg ved ikke, hvor stor fare de har været i, men de har i hvert fald været tæt på en del røg, siger Jens Claumarch. 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.