Brand i sommerhus: Tre fik røgforgiftning

Et sommerhus i Sydthy brændte i nat. Tre personer blev kørt til hospitalet med tegn på røgforgiftning.

Arkivfoto: Et sommerhus brændte i Sydthy lige omkring midnat. Foto: Holck Foto

Der skal ikke meget til før en lille flamme kan føre til store ulykker, når uheldet er ude. Det fik tre beboere at mærke i nat, da det sommerhus de opholdt sig i brød i brand. Et stearinlys er formentlig årsag til branden

- Vi får alarmen kl. 00:20. Det er et sommerhus på Draget, der er brand i. Branden bliver slukket, men udestuen er brændt ned og det meste af sommerhuset er sod- og røgskadet, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch. 

Særligt i december lyder en brand, der er startet ved et nedbrændt stearinlys, som noget man har hørt før. Om lyset i sommerhuset var en del af en juledekoration, kan vagtchefen dog ikke sige med sikkerhed. 

- Jeg tør ikke sige, om det er en juledekoration, der har startet branden, men umiddelbart vurderer vi, at det er et tændt stearinlys, der har fået fat i noget andet, og som er årsag til branden, sige vagtchefen. 

- De tre personer, der opholdt sig i sommerhuset under branden, viste alle tegn på røgforgiftning og blev kørt på sygehuset i Thisted. Jeg ved ikke, hvor stor fare de har været i, men de har i hvert fald været tæt på en del røg, siger Jens Claumarch.