Brækkede hofter og ankler kan nu igen opereres i Thisted

Efter en periode, hvor alle operationer for knoglebrud er blevet udført i Aalborg, er det nu muligt igen muligt at blive opereret akut i Thisted.

I næsten to år har mangel på læger betydet, at flere hundrede thyboer og morsingboer med behov for operation ved knoglebrud er blevet sendt til Aalborg for at blive behandlet. Men nu kan de igen blive opereret akut på sygehuset i Thisted, hvis det handler om mindre brud på eksempelvis hoften eller anklen.

- Det er en glædelig nyhed, og jeg er superglad for, at det nu er blevet muligt. Det er det, vi har arbejdet for politisk, og at det så er blevet en realitet nu, er virkelig godt, siger Henrik Buchhave (V), der er formand for Patientudvalget i Region Nordjylland.

quoteDet er helt fantastisk, at vi nu kan operere disse patienter akut i Thisted,

Hanne Korsgaard (S), næstformand, Patientudvalget, Region Nordjylland

Forventningen er, at minimum 150-200 patienter kan blive opereret for knoglebrud i Thisted hvert år, og det er primært ældre, der er målgruppen.

- Det har stor betydning for borgerne, at de ikke skal flyttes fra sted til sted, da det kan forlænge indlæggelsestiden, og flytninger kan forvirre ældre mennesker betydeligt, siger Henrik Buchhave (V).

Udføres af specialister fra Aalborg

Lægerne, der skal udføre operationerne, er specialister fra Aalborg, som i forvejen foretager samme type operationer der.

- Det er helt fantastisk, at vi nu kan operere disse patienter akut i Thisted, tæt på deres hjem, og det er et godt eksempel på, at vi profiterer af, at Thisted er en del af Aalborg Universitetshospital, som er med til at styrke Thisted som akuthospital. Jeg ved, at det også har stor betydning for pårørende, at de ikke skal køre langt for at komme på besøg, siger Hanne Korsgaard (S), der næstformand i Patientudvalget i regionen.

Ved større og mere komplicerede brud skal patienterne forsat til Aalborg for at få behandling.