Borgmester-skifte: Farvel Lene og goddag Ulla

Mens Lene Kjeldgaard pakker og siger farvel til borgmesterkontoret i Thisted, er Ulla Vestergaard i gang med et skrive sin første tale som borgmester.

Når årstallet skifter fra 2017 til 2018 bliver det samtidig et farvel til flere borgmestre her i landsdelen og goddag til nye. I alt seks kommuner skal have ny borgmester. Blandt andet i Thisted.

TV MIDTVEST traf lørdag den afgående borgmester, Lene Kjeldgaard Jensen fra Konservative, til nytårsparole hos brandvæsenet i Frøstrup. 

Lene Kjeldgaard til nytårsparole i Frøstrup.
Lene Kjeldgaard til nytårsparole i Frøstrup.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Efter otte år i spidsen for Thisted Kommune, er dette en af hendes allersidste gerninger som borgmester.

- Jeg synes da, det er et privilegium, at få lov  at repræsentere kommunen i sådan nogle sammenhænge. Om jeg kommer til at savne det? Det ved jeg ikke. Det hører jo borgmesterposten til. Men jeg har i hvert fald sat stor pris på at have chancen for at komme ud at deltage i sådan nogle ting, siger Lene Kjeldgaard.

Kontoret på rådhuset er blevet ryddet. Det blev ordnet før jul.

- Der fik jeg ryddet op og fik sorteret i alle de der ting, man går og samler igennem otte år jo, og så fik jeg noget arkiveret, og noget er smidt væk og noget taget med hjem.

Hvad Lene Kjelgaard Jensen skal lave efter nytår er stadig uvist.

quoteDet er jo kæmpestort at få sådan en mulighed for at stå i spidsen for en kommune.

Ulla Vestergaard, kommende borgmester, Socialdemokratiet, Thisted Kommune

- Indtil jeg stoppede og gik på fuld tid som borgmester, der var jeg underviser på handelsgymnasiet i Thisted, EUC Nordvest, og jeg er på orlov derfra, og er det der, jeg skal videre, så vil jeg også se frem til det, men det ved jeg faktisk ikke endnu, slutter den afgående borgmester.

Vil i praktik

Imens sidder socialdemokraten Ulla Vestergaard i et hus i Thisted og skriver tale - en tale hun skal holde for medarbejderne på rådhuset den 2. januar, når hun overtager borgmesterstolen.

Ulla Vestergaard skriver tale i hjemmet i Thisted.
Ulla Vestergaard skriver tale i hjemmet i Thisted.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Jeg glæder mig til de ting, som jeg de sidste 8-10-15 år har tænkt, at det kunne være godt for vores kommune at prøve at dreje den den vej hen eller arbejde på den måde eller sætte de her ting i værk. Det er jo det, jeg får mulighed for nu, fortæller Ulla Vestergaard foran juletræet hjemme i stuen.

Første arbejdsdag kommer til at gå med, at hun skal op og sige godt nytår til medarbejderne.

- Og så har forvaltningen eller direktionen, de har simpelthen lagt et introduktionsprogram til mig på de næste fjorten dage, og så har jeg selv bedt om at komme i praktik nogle forskellige steder, siger Ulla Vestergaard.

Kæmpestort

Der er faktisk gået et godt stykke tid, før den kommende borgmester for alvor har sluppet glæden løs over at skulle styre kommunen fremover.

- Det er først sådan efter den syvende december, hvor vi havde konstitueringsmøde, jeg sådan lod det falde helt ned i maven og få den der glæde og spændthed og ydmyghed og alle de der ting, der er til at…det er jo kæmpestort at få sådan en mulighed for at stå i spidsen for en kommune, siger Ulla Vestergaard.

Se tv-indslag om borgmesterskiftet i Thisted.