Fund af colibakterier: Borgere i Østerild opfordres til at koge vandet

En vandprøve fra Østerild Vandværk viste i går et for højt indhold af colibakterier. Derfor opfordres borgerne i området nu til at koge vandet inden brug.

Det var en standardkontrol af vandkvaliteten på Østerild Vandværk, der i går viste, at indholdet af colibakterier var for højt. Derfor anbefaler vandværket, at borgere i området indtil videre koger vandet fra hanerne, inden de drikker det, bruger det i madlavning eller børster tænder i det.

- Det vand, vi pumper op fra vores boringer, er helt fint, så det er noget på vandværket, der er galt – måske regnvandstanken, siger formand for Østerild Vandværk, Jens Westergaard.

Vandværket har derfor siden i går tømt tanken og fyldt den med frisk vand, i håb om at problemet er løst. De har desuden bestilt et firma til at undersøge, om der er utætheder i vandtanken, som skal repareres.

quoteDet vand, vi pumper op fra vores boringer, er helt fint, så det er noget på vandværket, der er galt – måske regnvandstanken.

Jens Westergaard, formand, Østerild Vandværk

- Vi får taget en ny prøve i dag, som vi får svar på i morgen aften, og den er vi jo så spændt på, hvad viser, siger Jens Westergaard.

Han mener ikke, borgerne skal være bekymrede, hvis de allerede er kommet til at drikke af vandet, før det er blevet kogt.

- De skal bare koge vandet fra nu af, og så skal de selvfølgelig søge læge, hvis de får diarré, siger han.

Østerild Vandværk oplyser på sin hjemmeside, at vandet godt kan bruges til brusebad, rengøring og tøjvask uden at blive kogt først, men at man bør skylle sine hænder i afkølet, kogt vand før madlavning.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.