Børge fik heltepris i Thisted

I weekenden blev Børge Vestergaard Madsen landskendt, da han reddede en 73-årig mands liv. I dag blev han hædret i Thisted.

I fredags kørte et ældre ægtepar galt ved Vejlerne nordøst for Thisted. Det lykkedes Børge Vestergaard Madsen at redde den 73-årige mand, og derfor fik han i dag en pris for sin heltemodige indsats.

Med prisen fulgte en buket fra lokalpolitiet i Thisted og en symbolsk check på 1000 kroner.

Til dagens overrækkelse var også tre af Børge Vestergaard Madsens børn og konen Tina Tanghus til stede. Hun var på arbejde, da hun fik at vide, at hendes mand var indlagt i Aalborg, og at han alene havde kastet sig i vandet for at redde andre.

- Jeg var sur og ked af det over, at han gør sådan noget uden at tænke på sin sikkerhed. Jeg synes, han gør det, han skal, men han skal bare være sikker på, at han ikke var alene, siger hun.

Mens Børge var alene på ulykkesstedet, er Tina Tanghus ikke alene om at være stolt af familiens far.

- Jeg er meget stolt af ham, jeg synes, det er ret sejt, siger hun.

Det er sjældent, at der uddeles dusører til almindelige borgere, og politiet betegner da også redningsaktionen som noget helt specielt.

- Jeg har ikke oplevet det, Børge har gjort før. Jeg har oplevet lignende, men ikke på den måde her, siger Ralf Hove Larsen fra politiet i Thisted.

Udover dusøren er Børge Vestergaard Madsen også blevet indstillet til Carnegies Heltemodspris.