Booktuberen fra Thy: Flere unge burde læse

Josefine May laver videoer om bøger på youtube. Det gør hun for at få flere til at lægge ipad´en fra sig og i stedet bruge tid på at læse.

23.000 sider fordelt på 74 bøger. Så meget fik 18-årige Josefine May fra Thisted sidste år sat til vægs. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Josefine May er en rigtig bogorm. Hun er så glad for bøger, at hun hver uge fortæller om dem på youtube. Hun er dermed en såkaldt booktuber, og hun mener, at flere unge burde nyde godt af litteraturens forunderlige univers.

Jeg synes, det er vigtigt at folk læser, fordi der er så mange ting, vi kan lære af bøger, som vi ikke kan lære andre steder.

Josefine May

- Jeg manglede i min hverdag, at jeg kunne få lov til at fortælle om min store passion, så derfor valgte jeg at gøre det online, fortæller Josefine May.

Det er nok de fleste, der har forstået, at internetgiganten youtube formentlig er kommet for at blive. Alligevel er det  de færreste, der ved, hvad en booktuber er.

Svaret kan findes hos den 18-årige Josefine May fra Thisted. Hun bruger nemlig en stor del af sin fritid på at læse. Nu forsøger hun så at inspirere andre unge til at gøre det samme.

Læs også Emilie lever af YouTube: - Ikke alle forstår, at det er et arbejde

- Der er ikke helt vildt mange unge, der læser, og det mangler vi. Den eneste måde, man kan nå ud til dem på, er via online medier, fortæller Josefine May.

Hun satser på at læse omkring en time hver dag. Sidste år udmøntede det sig i 23.000 sider fordelt på 74 bøger. Derfor ærgrer det hende også, at bøgerne for mange i dag er byttet ud med ipad og internet.

- Jeg synes, det er vigtigt at folk læser, fordi der er så mange ting, vi kan lære af bøger, som vi ikke kan lære andre steder. I nyere tid er der kommet rigtig meget om homoseksuelle ind i bøger. Det kan lære unge at acceptere sig selv fra en meget tidlig alder, fremfor det er noget, man skal gå med selv, fortæller Josefine May

Josefine May har i skrivende stund 562 følgere på sin youtube-kanal.

01:49

Få fem tips til bøger du kan læse i vinterferien fra Josefine May. 

Luk video