Bommert koster Thisted Kommune 300.000

En ny række blomsterbede langs vejen ved Hanstholm Havn generer så meget, så de nu skal gøres mindre.

20 trekantede vejbede langs vejen ved Hanstholm Havn har generet trafikken så meget, så de nu skal bygges om. Thy Vognmandsforening er blandt de utilfredse, der kritiserer kommuen for at gøre trafikken på havnen usikker og for ikke at inddrage vognmændene i planlægningsprocessen, det skriver Thisted Posten. 

– Vi oplevede, at infrastrukturen pludselig var ødelagt gennem havnen. Indsnævringen betød, at langsomme truck nu skulle ud at køre på vejen, hvor de hurtigere lastbiler skulle passere. Før bedene var der plads til begge køretøjer ved siden af hinanden, siger Jens Petersen fra Thy Vognmandsforening. 

- Det medførte også farlige situationer. Ikke bare måtte lastbiler holde sig bag de langsomme truck. Også cyklister fulgte kanterne på de spidse bede og kom på den måde pludselig ud i trafikken. Det var altså for farligt, fortsætter han til avisen.

Udover selve udformningen af de nye blomsterbede, er vognmandsforeningen også utilfreds med, at den ikke er blevet hørt i sagen allerede inden anlægsarbejdet gik i gang.  

Thisted Kommune har nu valgt at lytte til vognmændene og flytte de ellers nyanlagte blomsterbede, så de ikke rager lige så langt ud på kørebanen som nu. Ombygningen vil ende med at koste kommunen yderligere 300.000 kroner. 

– Det er lidt af en begmand. Vi må erkende, at der var en brugergruppe, nemlig vognmændene, som vi ikke fik inddraget. Jeg erkender også, at vi kunne have informeret bedre om, hvordan udformningen af projektet ville blive, siger Tobias Geertsen, der er sektionsleder ved Drifts- og Anlægsafdelingen ved Thisted Kommune. 

- Vi synes også selv, at bedene æstetisk ikke fungerede optimalt. De så lidt spinkle ud. Men vi får stadig en pænere havn, synes jeg, siger Tobias Geertsen, til Thisted Posten. Læs hele historien her.

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Trafik.