Bølge af tricktyverier mod ældre

Inden for den seneste uge har der været flere end 10 tricktyverier i Thy og på Mors. Politiet advarer.

Torsdag eftermiddag var tricktyve endnu en gang på spil. Denne gang i SuperBest i Hurup. Her var en 78-årig kvinde mellem klokken 13 og 13.30 inde og handle. Uden hun bemærkede det, blev hendes pinkode afluret. Hun blev opsøgt på parkeringspladsen, hvor en mand spurgte om vej. I mellemtiden forsvandt hendes dankort, som lå i en taske på bilens forsæde.

- Vi har haft rigtig mange af de her tilfælde på det seneste. Vi har i hvert fald haft 10 inden for den sidste uge. Det er primært ældre personer, det går ud over, for de er desværre ikke så opmærksomme som andre, siger Henrik Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Den 78-årige blev senere kontaktet af banken på grund af uregelmæssige hævninger. 17.000 kroner var i alt blevet hævet.

Politiet advarer

Det er tilfælde som det her, der har været rigtig mange af på det seneste. Der har været tricktyverier i både Thisted og Nykøbing og nu også i Hurup, oplyser lokalpolitiet i Thisted. Det er typisk om eftermiddagen, tricktyvene er på spil. Politiet ved endnu ikke, hvem der står bag.

- Manden i går er beskrevet som en yngre mand i 20'erne, som taler udenlandsk. I de øvrige tilfælde går de fleste beskrivelser af tricktyvene på, at det er udenlandske personer, siger Henrik Jensen.

Han opfordrer folk til at være vågne.

- De er svære for os at løbe op. Folk skal være vågne, når de er ude at handle og passe på deres pinkoder. Man skal fatte mistanke, hvis man eksempelvis bliver spurgt om vej. Vi mangler også nummerpladeoplysninger for at kunne finde ud af, hvem tricktyvene er.

I de fleste tilfælde har tricktyvene hævet penge for over 10.000 kroner.