Blomsterudstilling var lukket - men endte som stor succes

Nye brandregler lukkede midlertidigt blomsterudstillingen 'Håb - Naturens stemme' i Hurup.

Johnny Haugaard er ovenud tilfreds med fremmødet ved den omdiskuterede blomsterudstilling.
Johnny Haugaard er ovenud tilfreds med fremmødet ved den omdiskuterede blomsterudstilling.
Foto: Privatfoto

Det var ét af påskens helt store dramaer.

Blomsterudstillingen 'Håb - Naturens stemme' i Hurup var nemlig halvt begravet, da den i 11. time blev reddet og fik lov til at blive afholdt. 

Nu kan manden bag så gøres status på udstillingen, der endte som en bragende succes. 

- Det er gået over al forventning. Vi havde 8200 gæster igennem plus det løse, og jeg føler vi rykkede noget inde i folk, så jeg er godt tilfreds, fortæller blomsterkunstneren Johnny Haugaard fra Herning

Det så ellers længe ud til, at udstillingen ikke blev påskeklar. 

For efter knap en uges åbning, blev den lukket af Thisted Kommune.

De var blevet opmærksomme på nogle nye brandregler, der betød, at Johnny Haugaard ikke havde de nødvendige tilladelser til at gennemføre udstillingen.

Men efter flere dages lukning og meldinger om at det ikke ville være muligt at åbne igen, kom der skærtorsdag en melding fra Johnny Haugaard på sin Facebookside: 

- Vi må fucking åbne i dag klokken 12.

Gratiskoncert som tak

Thisted Kommune var endt med to forskellige rådgiveres udsagn i sagen og valgte i sidste ende at lade tvivlen komme blomsterudstillingen til gode, eftersom Midtjysk Brandrådgivning kunne stå inde for sikkerheden.

- Tanken med udstillingen var jo at gøre op med den magttid, vi længe har levet i. Derfor var det også lidt symbolsk, at det var nogle regler, der stod i vejen for udstillingen. I sidste ende er udstillingen lidt et modsvar til det, der var med til at lukke den, lyder det fra Johnny Haugaard.

Målsætningen for udstillingen lød på i omegnen af 10.000 gæster, men med tanke på at der var lukket en del af påsken, er "Blomstermanden" ovenud tilfreds med fremmødet, der også bød på norske og tyske turister. 

Som tak for den store opbakning, har han derfor arrangeret en gratiskoncert 1. maj. 

- Jeg havde sagt, at hvis vi kommer over 8000 gæster, ville jeg arrangere en koncert. Så 'Die Herren' kommer og spiller i Ashøj. Det er min tak til dem, der har støttet op om det her projekt og alle er velkomne.