Biskopper vil afvikle konfirmationer under restriktioner: konfirmand er ikke med på den idé

Ønsket er at kunne gennemføre konfirmationer med restriktioner, som der er på begravelser.

I disse uger skulle dette års konfirmander bekræfte deres tro til Gud i hvide kjoler, jakkesæt og være omringet af familien til en festdag. Men også konfirmationerne i det midt- og vestjyske har coronaen sat en stopper for. Lige nu er de foreløbigt udskudt til den 14. juni, og står det til landets biskopper skal ikke de ikke udsættes endnu engang.

quoteJeg synes det ville være træls, hvis der var nogen der ikke kunne komme og der var nogen, der manglende og at man ikke bare kan gøre det normalt. 

Emma Zohnesen

- Når man først har aflyst én gang, så er det næsten ikke til at tage, hvis nu man skulle aflyse en gang mere her i juni måned. Så alene af den grund at både familie og de unge mennesker har sat snuden op efter, at nu skal det være, så er det mit store, store håb, at det kan lade sig gøre under de former, det nu kan lade sig gøre, lyder det fra Henning Toft Bro, der er biskop i Aalborg Stift.

Han bakkes op af kollegaen, Anne-Mette Grønborg Sørensen, der er sognepræst i Thisted Kirke. I Thisted kirke bliver begravelser afholdt med maksimum 25 personer, og sådan kan konfirmationer også afholdes.

- Så vil vi gøre det af flere omgange, og så vil vi sørge for at der bliver lagt så meget fest, glæde, musik og sang og smil ind i konfirmationsgudstjenesterne, siger sognepræsten.

Hos Emma Zohnesen fra Hanstholm er konfirmationskjolen helt klar til den store dag. Oprindeligt skulle hun nemlig være konfirmeret på fredag den 8. maj, hvor 70 gæster skulle have fejret hende. Hun er ikke lige så begejstret for en konfirmation med corona-restriktioner, som præsten og biskoppen er det.

- Jeg synes, det ville være træls, hvis der var nogen, der ikke kunne komme, og der var nogen, der manglende - at man ikke kan gøre det normalt, siger Emma Zohnesen.

Hendes ønske er derfor lidt anderledes end biskoppens og præstens. Hun håber nemlig, at hun skal om på den anden side af sommerferien, før hun skal konfirmeres. 

- Jeg håber på, at det bliver den 20. september og alle kan komme, og det kan være normalt.

Anne-Mette Grønborg Sørensen, der er sognepræst i Thisted Kirke, håber at kunne afvikle konfirmationer med samme restriktioner som ved begravelser. 
Anne-Mette Grønborg Sørensen, der er sognepræst i Thisted Kirke, håber at kunne afvikle konfirmationer med samme restriktioner som ved begravelser. 
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.