Billeder: Stormen Helga i Hanstholm

De var ikke imponeret over Helga i Hanstholm, men stormen gav alligevel store bølger.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

1 af 5

I Hanstholm har de oplevet det der er værre, men det blæste alligevel i havnebyen i formiddags. Vores reporter og fotograf tog billederne øverst i artiklen sidst på formiddagen og omkring middagstid.

Stormen Helga kom buldrende ind over Vest- og Nordjylland fredag morgen, men mistede pusten ud på eftermiddagen.

Det oplyste Lars Henriksen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kl. 14.30.
    
- Nu har vi set de kraftigste vinde og vindstød, siger Lars Henriksen.
    
DMI varslede tidligt fredag morgen vindstød af orkanstyrke og middelvinde af stormstyrke, men det varsel er ophævet kort før klokken 13.00. Vinden rusker dog stadig med hård stormende kuling og vindstød lige under stormstyrke.
    
- Vinden lægger sig i løbet af eftermiddagstimerne, men det er ikke fordi, der bliver vindstille. Der vil stadig være en god vind resten af weekenden i hele landet, siger vagtchefen.
    
Stormen ramte området omkring det nordlige Vendsyssel og Hirtshals hårdest.
    
Togene på flere strækninger i Nord- og Vestjylland var fredag formiddag aflyst, men ifølge Banedanmark er alle togstrækninger igen farbare.
    
På trods af enkelte væltede træer, har Helga ikke skabt alvorlige problemer for trafikken på vejene, oplyser Vejdirektoratet.
    
Stormen har heller ikke skabt travlhed hos Falck. Falcks kommunikationsafdeling fortæller, at Falck har været kaldt ud omkring 10-15 gange. Det har været primært på grund af væltede træer og to tagskader.