Bedste måned i 85 år: Premier Is lavede 12 millioner is i maj

Is, is, is. Varmen kalder for de fleste på den kolde spise. Det glæder Premier Is i Thisted, der i maj har haft sin bedste måned i 85 år.

quoteVi har ikke haft tid til at klappe hinanden på skulderen endnu, men hvis der kommer en regnvejrsdag, så gør vi det.

Christian Brink

Ikke bare blev maj med mere end 360 solskinstimer den mest solrige i de knap 100 år, man har registreret solskinstimerne - det blev også den bedste nogensinde hos Premier Is i Thisted i virksomhedens 85-årige levetid.

- Det er svært at få armene ned, og vi er begyndt at sove med armene over hovedet også, siger kommerciel direktør Christian Brink.

Virksomheden i Thisted har i maj produceret hele 12 millioner is. Aldrig har der været så travlt.

- Vi har ikke haft tid til at klappe hinanden på skulderen endnu, men hvis der kommer en regnvejrsdag, så gør vi det, uddyber den tilfredse direktør.

Christian Brink, der er kommerciel direktør ved Premier Is, er vældig godt tilfreds med sommervarmen i maj.
Christian Brink, der er kommerciel direktør ved Premier Is, er vældig godt tilfreds med sommervarmen i maj.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Weekenderne er væk

De plejer at arbejde mandag-fredag i to hold, men med den store efterspørgsel har medarbejdere måtte vinke farvel til weekenderne. 

- Vores bemanding er 20 procent højere, end den plejer at være. Vi har 120 mand i gang i vores produktion hen over ugen og kører syv dage med treholdsskift. Det vil sige 24 timer. Så der er fuld knald på i vores produktion, forklarer Christian Brink.

Astronaut den mest populære

Om året producerer Premier Is én million af isen, Astronaut, som de fleste nok kender. Det er den is, der er mest rift efter.

Med over 25 grader var der fredag fødevarefestival i Thisted, hvor is selvsagt også blev indtaget.

- Jeg spiser is hver dag. Især når det er varmt, så jo, det er rigtig godt, siger Hans Vestergaard fra Hørdum.

Af konkurrencehensyn vil Premier Is ikke sætte tal på virksomhedens omsætning for maj, men afslører dog, at det løber op i et trecifret millionbeløb.