Barselsafsnittet i Thisted sikret

Region Nordjylland har nu fundet en løsning, som sikrer, at barselsafsnittet på Regionshospital Nordjylland i Thisted overlever.

Det har gennem de seneste uger stået hen i det uvisse, om vagtberedskabet på barselsafsnittet i Thisted kunne fortsætte, men nu kan alle fødende thyboer og morsingboer ånde lettet op. Region Nordjylland har nemlig skabt en midlertidig driftsmodel, som sikrer, at et fortsat kirurgisk beredskabsvagt fortsat vil være tilstede på afsnittet.

- Vi kæmper hårdt for at holde aktiviteterne på Regionshospital Nordjylland i gang. Og det gør vi med alle midler. Men altid under forudsætning af, at patientsikkerheden er på plads. Og det er nu lykkedes for os at skabe en løsning, som betyder, at vi har det kirurgiske beredskabsvagt i Thisted, som igen betyder, at vi kan holde barselsafsnittet i Thisted kørende.

- Det står helt fast, at Region Nordjylland vil og skal have et akuthospital i Thisted. Også selv om vi har nogle særlige udfordringer, vi arbejder med i øjeblikket, siger regionsrådsformanden, oplyser regionrådsformand, Ulla Astman, i en pressemeddelelse.

Det forlød i sidste uge, at Regionshospital Nordjylland i Thisted måtte midlertidig begrænse de kirurgiske aktiviteter i Thisted, men nu er første skridt i den rigtige retning taget.

- Nu iværksætter vi en driftsmodel, der redder fødslerne i Thisted og sikrer trygheden for patienter og pårørende, mens vi prøver at beskrive og implementere en robust fremtid for sygehuset i Thisted, siger hospitalsdirektøren, siger 

Problemerne på Regionshospital Nordjylland i Thisted har i særdeleshed handlet om rekrutteringsproblemer i forhold til læger. 

 

Medlemstallet på en facebookgruppe for bevaring af akutfunktionen på Thisted Sygehus er eksploderet.

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sundhed.