Bagmandspolitiet beskyldes for heksejagt

- Lad være med at bruge skatteborgernes penge på en heksesagt, sagde forsvarer efter frifindelsen af otte jyske bankfolk.

Anklagerne om kursmanipulation mod den tidligere direktør i Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen, og syv andre bankfolk mindede om en ren heksejagt.

Det siger advokat Andro Vlric, der var forsvarer for en af de tiltalte, tidligere fondschef i EBH Bank Henrik Sylvester-Larsen, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Jørn Balch Christensen og de andre i det såkaldte direktør-netværk blev onsdag alle frifundet ved retten i Hjørring, og Andro Vlric opfordrede bagefter Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet - til ikke at anke dommene til landsretten.

- Anklagemyndigheden har haft tre tilsvarende ankesager i landsretten og har lidt tre 6-0 nederlag i Himmerland-sagen, Trifork-sagen og Ringkjøbing Landbobank-sagen. Så jeg synes, at dens og skatteborgernes penge kan bruges bedre på andet end en heksejagt, som jeg føler, at det har været mod klient, sagde Andro Vlric.

Anklageren i sagen, Jørn Thostrup, afviste beskyldningerne.

- Vi rejser sager, når vi mener, at der er grundlag for en sag. Vi forfølger ikke nogen, sagde han til Jyllands-Posten.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.