Asylansøgere flyttes fra Hanstholm

Antallet af asylpladser på Asylcenter Hanstholm skal reduceres med 50 pladser.

Et politisk flertal i Thisted Kommune besluttede tirsdag aften, at antallet af asylpladser på asylcenter Hanstholm skal reduceres med 50 pladser.

Det betyder fyringer af 12 asylmedarbejdere. Samtidig skal asylansøgere allerede flyttes fra på mandag.

Udmeldingen kommer efter en ny aftale i Thisted Kommune, hvor Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti besluttede, at antallet af faste asylpladser i Hanstholm skal reduceres fra 330 til maksimalt 280.

- Det vi har gjort, er at se på, hvor mange der er i Hanstholm. Vi har haft en intention om at flytte nogle af dem længere ud i kommunen. Lave nogle andre - måske mindre enheder, siger Niels Jørgen Pedersen, der er Gruppeformand for Venstre i Thisted Kommune.

De 50 asylansøgere, der nu bor på Hanstholm Camping, vil fra mandag blive flyttet til andre steder i landet.

- Vi bor her som én stor familie. Så det er meget hårdt, at vi nu ryger forskellige steder hen, siger asylansøger, Hassan Ali.

Udover flygtningene på Hanstholm Camping, skal yderligere 150 asylansøgere flyttes væk fra Hanstholm i løbet af denne måned. Den nye aftale giver stadig mulighed for midlertidige asylpladser i andre dele af kommunen.

En politisk aftale i Thisted Kommune fjerner et halvt hundrede asylansøgere i Hanstholm. Fremover skal de i stedet spredes til andre steder i kommunen.

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.