Arbejdstilsyn: Kulilte formentlig skyld i dødsulykke

For høj koncentration af kulilte er sandsynligvis skyld i, at en polsk sømand mistede livet i en ulykke på Hanstholm Havn.

Arbejdstilsynet har undersøgt det fragtskib, hvor et besætningsmedlem tirsdag aften mistede livet, og tre andre var i livsfare.

- Der er for høje koncentrationer af kulilte, som sandsynligvis har forsaget ulykken, og som sandsynligvis er opstået i forbindelse med de her træpiller, som bliver opbevaret i det pågældende lastrum, siger pressechef hos Arbejdstilsynet, Jesper Tidemann Jensen. 

Ulykken skete tirsdag aften i et lastrum på det polske skib Corina. Et besætningsmedlem blev fundet bevidstløs, og tre af hans kolleger forsøgte at redde ham.

Den 67-årige polske mand døde, mens hans kolleger var i livsfare. En havnevagt og en ambulanceredder blev også kørt til observation på sygehuset.

- Sagen bliver nu overdraget til juridisk vurdering med henblik på at vurdere om ulykken skal føre til en retslig tiltale. Herudover afventer Arbejdstilsynet politiets videre efterforskning af sagen, og vi har orienteret Søfartsstyrelsen om ulykken, siger Jesper Tidemann Jensen.

Den polske coaster får tidligst lov til at sejle videre i torsdag morgen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.