Annika har vandret gennem nationalpark: - Det er fuldstændig ubeskriveligt

Annika Foxby har for første gang tilbagelagt vandreruten gennem Nationalpark Thy til Thy Hike. Hun synes, det har været alle vablerne værd.

På tre dage har vandrere fra hele landet tilbagelagt 54 kilometer i den storslåede natur i Nationalpark Thy.

Det er tredje gang Thy Hike løber af stablen, og i løbet af den korte tid er arrangementet vokset eksplosivt. Mens der i 2017 var 18 deltagere, er antallet af deltagere i 2019 nået helt op på 101.

Blandt årets vandrere er Annika Foxby, som har taget turen fra Roskilde til Thy for at gå en meget lang tur - og det fortryder hun bestemt ikke.

- Det er fuldstændig ubeskriveligt. I går blev jeg simpelthen ramt af en lykkefølelse. Jeg gik bare og grinede fjollet til stor irritation for dem, jeg gik sammen med. Jeg synes simpelthen, det er så fantastisk. Det er så smukt, så smukt, siger hun.

Dårlige sko er intet problem

De seneste dage har budt på både et til tider meget bakket landskab og også perioder med massiv regn, men det har ikke været noget problem for Annika Foxby.

- Jeg troede, der ville være udfordringer. Især med fødderne, for mine sko passede ad hekkenfeldt til, lige indtil jeg satte et vabelplaster det rigtige sted. Og så har der simpelthen ikke været noget. Der har helt seriøst ikke været nogen udfordringer, siger hun med et smil.

TV MIDTVEST møder hende på turens sidste par kilometer, hvor temperaturen nærmer sig 25 grader, og her indrømmer den sjællandske vandrer, at hun efterhånden trænger til et bad og et stykke chokolade.

Det varer heldigvis ikke længe, før hun flankeret af klappende tilskuere kan passere målstregen, og dermed er årets Thy Hike slut for den begejstrede førstegangsdeltager.

- Det er ligesom at have været på en rigtig fed ferie, og så er den slut alt for hurtigt. Jeg kan love dig for, at jeg kommer tilbage igen næste år, lyder det fra Annika Foxby.

Lørdag var sidste vandredag til årets udgave af Thy Hike.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Livsstil.