Andreas kæmpede i årevis for at få sin egen gård: Nu belønnes han med pris

Efter en lang, sej kamp fik Andreas Østergaard fra Bedsted endelig sin egen bedrift i 2019. Nu er hans indsats blevet belønnet med titlen som Årets Unge Landmand 2020.

Det er en kamp, der har stået på i omkring 15 år.

Helt tidligt i sin tilværelse som landmand, vidste Andreas Østergaard, at han en dag ville have sin egen bedrift. Men det skulle være den helt rigtige. 

Derfor tog han arbejde på forskellige bedrifter, mens han kiggede efter mulige gårde til sig selv. En dag fandt han den helt rigtige. Men hans egne penge rakte ikke til et køb. 

quoteJeg har før tænkt på, om der kunne være noget andet, jeg kunne lave. Men det var der ikke. Det var bare det her jeg ville.

Andreas Østergaard, Årets Unge Landmand 2020​​

I stedet tog han arbejde på bedriften for at lære den at kende. Og efter nogle år i staldene fik han i 2019 lov til endelig at købe gården til sig selv. En bedrift, der både har svineproduktion, masser af jord, biogasanlæg og flere vindmøller. 

Den indsats belønnes nu med titlen som Årets Unge Landmand 2020.

- Det er da utroligt, man kan vinde. Når man har prøvet så mange gange på at blive landmand, og så finder man drømmegården, og så vinder man sådan en titel her også. Jeg er da bare glad, fortæller den 35-årige landmand hjemme fra køkkenet på Tinggaard, hvor han i tirsdag blev overrasket af folkene bag kåringen. 

Kåringen af Årets Unge Landmand står Landbrugsavisen bag i samarbejde med Gjensidige Forsikring og Landbrug & Fødevarer. 

Blandt dommerne var formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild. 

- Jeg synes, det er en fantastisk historie, at han hele sin ungdom har været fuldstændig målrettet på, at han ville bare være landmand, fortæller Martin Merrild. 

Prisen som årets unge landmand uddeles af Landbrugsavisen i samarbejde med Gjensidige Forsikring og Landbrug & Fødevarer.
Prisen som årets unge landmand uddeles af Landbrugsavisen i samarbejde med Gjensidige Forsikring og Landbrug & Fødevarer.
Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST (foto)

Det er svært at lade vær

Selvom vejen til drømmen og den helt rigtige bedrift har været lang, så har det ikke være svært for den unge landmand at fortsætte kampen. 

Han havde overvejet at give op, men det gav simpelthen ikke mening for ham. 

- Det er svært ikke at blive ved med at prøve på at få en gård, når det er det, man vil. Jeg har før tænkt på, om der kunne være noget andet, jeg kunne lave. Men det var der ikke. Det var bare det her jeg ville, fortæller Andreas Østergaard. 

Den 35-årige prisvinder blev indstillet til prisen af LandboThy. 

- Vi kunne hurtigt se, at Andreas var ualmindeligt målrettet omkring at ville have en bedrift af den her størrelse, og har arbejdet for det i mange år. Og det er vi rigtig store af, at det er lykkes for ham, fortæller Leif Gravesen, der er formand for LandboThy. 

Med prisen følger en præmie på 30.000 kroner.  


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.