Afgørelsens time for 11 skoler

Ved et byrådsmøde i Thisted i aften bliver der taget endelig stilling til hvilke skoler, der skal lukkes.

I aften er afgørelsens time for 100-vis af børn og deres familier i Thisted. I aften tager byrådet endelig stilling til, hvilke skoler, der skal lukkes, og hvor eleverne så skal gå i skole.Debatten op til mødet har været intens, og flere skoler har protesteret heftigt mod lukningerne. Senest i denne uge, hvor forældre og elever besatte Vesløs/Øsløs Skole og børnehave i protest mod lukning.

I farezonen

Ialt 11 skoler vil blive berørt, hvis det forslag, byrådet har lagt frem, bliver vedtaget. Det foreslås, at Stagstrup skole lukker, og eleverne flyttes til Koldby. Desuden skal afdelingsskolerne i Klitmøller, Vorupør, Hundborg og Skjoldborg lukkes. Skolerne i Tilsted, Hillerslev, Østerild og Sennels mister status som selvstændige skoler, men bliver små afdelinger under større skoler. Endelig skal skolerne i Vesløs/Øsløs og Tømmerby lukkes, men bliver til sammen til en ny skole.

Kæmpe protestmøde

Ved sidste byrådsmøde, mødte 1500 mennesker op i protest mod lukningerne. Nogen havde lavet ligoptog for at slå fast, at en landsby uden skole er en død landsby. Efter det møde har byrådet været til borgermøder og har nu indstillet et nyt forslag, der bevarer flere skoler i de små byer, men lægger dem ind under større.Byrådet tager endelig stilling til forslaget ved byrådsmødet i aften. Helt ekstraordinært er det flyttet fra byrådssalen til Thy-hallen. Borgmesteren forventer, at der kommer omkring 1500 mennesker.

Vi sender direkte fra byrådsmødet med de nyeste opdateringer i vores udsendelse klokken 19.30 og i udsendelsen klokken 22.20.

Læs hele kommunens udspil på deres hjemmeside.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Uddannelse.