Ærlig verdensmester: - Jeg har overvejet at stoppe karrieren

De store stævner i stand up paddle er aflyst på grund af corona. Det har givet Casper Steinfath fra Klitmøller tid til at reflektere over tilværelsen - og karrieren.

Han vandt VM i Stand Up Paddle Surfing i 2019.

Det var sjette gang Casper Steinfath kunne lade sig hylde som verdens bedste i sin idræt. For at blive i sportens termer har han reddet på en bølge af succes de seneste 10 år som professionel atlet. 

Men så kom coronavirus og indtog verden, bølgen af succes er måske ikke knækket, men den er i hvert fald bremset for en stund, og med ét var tilværelsen en helt anden. 

quoteJeg har ikke rigtig luftet tanken før nogen steder, men jeg vil gerne sige det. Jeg har overvejet at indstille min karriere på det sidste.

Casper Steinfath, 6x verdensmester SUP

- Coronapausen har sat en masse ting i perspektiv for mig. Pludselig kunne jeg ikke leve i den her rytme, som jeg har været i i 10 år med at rejse og konkurrere fra event til event. Det var chokerende i starten, fordi det var det, jeg var vant til, men jeg synes også, at det er rigtig befriende på en måde at kunne have tid til at være herhjemme og rent faktisk pakke min kuffert ud, fortæller Casper Steinfath. 

Tiden og roen på hjemstavnen i Klitmøller har givet plads til en masse tanker. Særligt tanker om, hvad der skal ske, når tiden som professionel sportsmand er forbi.

For den efterhånden 26-årige thybo ved godt, at livet som professionel ikke bliver ved for evigt. Derfor har spørgsmålet om, hvorvidt Casper Steinfath følger med, når engang verden åbner igen, også været oppe at vende. 

- Jeg har ikke rigtig luftet tanken før nogen steder, men jeg vil gerne sige det. Jeg har overvejet at indstille min karriere på det sidste. Jeg har valgt ikke at gøre det, fordi jeg stadig har en ild indeni mig for at konkurrere, konkludere thyboen. 

Nyder pausen i Klitmøller

Selvom den normale dagligdag med rejser og konkurrencer på strande verden over er blevet revet væk med coronaens indtog, så nyder Casper Steinfath lige nu tiden i Thy. 

Det har givet den seksdobbelte verdensmester et billede af, hvordan livet kan se ud efter en aktiv karriere som professionel. 

Og dét har for alvor sat tankerne i gang. 

- Jeg er i konflikt med mig selv, fordi der er en del af mig, der rigtig gerne vil afsted og løbe med 200 kilometer i timen, som jeg altid har gjort. Men nu kan jeg mærke, at der er en større del af mig, der også trækker i en anden retning. Jeg har det faktisk meget godt med at have en mere rolig hverdag hjemme, fortæller Casper Steinfath, inden han fortsætter:

- Så det er en Casper, der er rimelig splittet lige nu. Jeg må bare sige, at coronapausen har givet mig lidt at reflektere over. 

Den mangedobbelte verdens- og europamestermester er dog  nået frem til en konklusion. Han skal med, når det store SUP-cirkus turnerer igen. 

- Jeg kan godt lide at konkurrere. Jeg kan godt lide at tilfredstille mine sponsorere og sigte efter store mål ude i verden. Men det er nogle gode tanker at have, for uanset hvornår min karriere slutter, så skal jeg lave noget bagefter, siger Casper Steinfath. 

I den ufrivllige coronapause har Casper Steinfath åbnet en surfskole hjemme i Klitmøller. 

Hør Casper Steinfaths tanker om sin karriere.