Aarhus-par var egentlig på vej til Spanien: Nu åbner de et hotel i Vorupør

Det nye hotel, Havbadet, i Vorupør åbner snart med et aarhusiansk par ved roret.

Snart slår et par fra Aarhus dørene op til et splinternyt hotel kun et stenkast fra Vesterhavet. Navnet er Hotel & Restaurant Havbadet, og adressen hedder Havstokken i Vorupør. Og det var ikke lige i det område, de nye hotelejere i første omgang troede, de ville ende.

- Vi har gået og kigget: ”Skal vi noget i Spanien? Skal vi have et lille lækkert sted?”, siger Lene Nørgaard, der er den ene af de to nye ejere.

Men sådan gik det ikke. Et besøg i Thy ændrede pludselig deres planer, da de forelskede sig i byen med de vindblæste klitter og brusende Vesterhav.

- Her får vi en af vestkystens bedste udsigter, siger Thomas Kold, der er den anden hotelejer.

- Det er jo det, vi er faldet for, siger Lene Nørgaard.

Borgerforeningen byder velkommen

Formanden for byens borgerforening, Mette Nysted, glæder sig til, at det nye hotel åbner. Hun håber, at de nye ejere bliver en integreret at det lille fiskersamfund.

- Vi vil rigtig gerne have nogle til at flytte hertil, altså nogen der vil bo her sammen med alle vi andre. Det håber vi selvfølgelig, at de bliver en del af og er med til at skabe god energi og vækst i Vorupør, siger hun.

Byen har de sidste 10 år haft omkring 600 indbyggere, men der er alligevel masser af liv i byen. Kort før jul modtog den lokale fodboldklub prisen som Årets Lokale Forening og snart åbner også et nyt Nationalparkcenter.

- Den positive udvikling vil vi gerne være en del af. Vi har selv kommet her i flere år og har oplevet, at vi ikke har kunnet få bord, når vi skulle ud at spise, eller finde overnatning, og den udvikling vil vi gerne støtte op omkring, siger Lene Nørgaard.

Det kræver fortsat mange timers arbejde, inden Hotel & Restaurant Havbadet er klar til at åbne.
Det kræver fortsat mange timers arbejde, inden Hotel & Restaurant Havbadet er klar til at åbne.
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Totalt udsolgt

Det bliver også svært at få en overnatning på det nye hotel, hvis man ikke allerede har bestilt. For selvom hotellet slet ikke er åbnet endnu, så er alle overnatninger i 2021 allerede udsolgt.

- Det er gået utroligt hurtigt. Der var udsolgt på 9 dage, så det er overvældende. Så vi må give noget igen, når vi åbner. Og det vil vi gøre alt for, siger Thomas Kold.

Hotellet har otte store dobbeltværelser og holder første åbningsdag den 27. marts. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.