51-årig kvinde fik taget sin bil - kørte 111 kilometer i timen gennem landsby

Det seneste døgn har Midt- og Vestjyllands Politi konfiskeret fire biler på grund af vanvidskørsel.

En 51-årig kvinde kørte 111 kilometer i timen gennem landsbyen Bjerget, hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen. Billedet her er et genrefoto.
En 51-årig kvinde kørte 111 kilometer i timen gennem landsbyen Bjerget, hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen. Billedet her er et genrefoto.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det gik lidt for stærkt, da en 51-årig kvinde fra Skørping onsdag aften kørte gennem den lille by Bjerget, nordøst for Thisted.

Kvinden måtte køre 50 kilometer i timen, men blev klokken 18.22 fanget af politiets fotovogn med 111 kilometer i timen. Det oplyser politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

- Det er jo helt vildt. Hun kørte så hurtigt, at hendes Audi A1 er blevet konfiskeret, og hun kan også se frem til et retsligt efterspil, siger politikommissæren.

Sagen hører under loven om vanvidsbilisme, som trådte i kraft den 31. marts i år.

Fire biler konfiskeret på ét døgn

Vanvidskørslen gennem Bjerget er ikke den eneste sag i den genre i det seneste døgn. Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at de har konfiskeret i alt fire biler på et døgn.

I Harboøre fik politiet onsdag eftermiddag en anmeldelse om en slingrende bilist. Da de fandt frem til ham, kunne de efter en alkometertest konstatere, at den 41-åriges promille var over to. Det betød, at han bliver sigtet for vanvidskørsel og fik konfiskeret sin bil.

I Ikast mistede en mand også sin bil, da han kørte uden kørekort for tredje gang på tre år.

Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi har politikredsen konfiskeret 201 biler, siden reglerne om vanvidskørsel trådte i kraft.

2:57
Blandt de hurtigtkørende vanvidsbilister er der én gruppe mennesker, der er stærkt overrepræsenteret: Nemlig mænd under 30.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST