400 til pinsegudstjeneste under åben himmel i Thisted

Kirkerummet var skiftet ud med bøgetræer, da 32 kirker med præster i dag havde flyttet pinsegudstjenesten ud under åben himmel i Thisted.

2. pinsedag kunne thyboer nyde en gudstjeneste under åben himmel, da 32 provstier slog deres traditionelle pinsegudstjenester sammen til én stor gudstjeneste ude i naturen, nærmere bestemt i Christiansgave i Thisted.

- Det er fantastisk vejr, og det er et fantastisk sted, lyder det fra Signe Mortensen fra Tilsted, der var mødt op til ceremonien i det fri. 

- Det er fint nok, for så har byens borgere, også de ældre, en chance for at komme herop. Der er jo ikke så langt, fortsætter hun. 

FDF'erne var også mødt op. Efter gudstjenesten stod de for pandekager til de mange kirkegængere.
FDF'erne var også mødt op. Efter gudstjenesten stod de for pandekager til de mange kirkegængere.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Udover en del flere præster end sædvanligt bød gudstjenesten på et hornorkester og cirka 40 korsangere. Én af dem var Emil Løgsted fra Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. 

- Jeg synes, at det er rigtig fedt, fordi det er udendørs, og det er en anden form for gudstjeneste end normalt, når man sidder inde i kirken, siger den 14-årige korsanger. 

Pinsebudskabet passer til naturen

Omkring 400 kirkegængere var mødt op til arrangementet. Heriblandt Ulla Rasmussen fra Klitmøller. 

Derfor fejrer vi pinse 

- Jeg synes, at det er vidunderligt at sidde her mellem alle bøgetræerne og møde glade mennesker. Det er en oplevelse på en eller anden måde. 

- Det er ikke fordi, jeg er så god til at gå i kirke derhjemme i det daglige, men sådan nogle lidt anderledes oplevelser kan jeg godt lide. 

Også Lissi Jørgensen fra Hjardemål nød gudstjenesten. 

- Jeg synes, der er dejligt herude, og så fordi det er en festdag, som jeg gerne vil være med til, lød det. 

Ifølge Finn Feilan, der er sognepræst i Hansted, Klitmøller, Ræhr og Vigsø Sogne er naturen det helt rigtige sted at markere pinsen. 

- Guds ånd svæver ude i naturen, og det er Guds ånd, der driver det hele. Det er også Guds ånd, når vi trækker vejret ud og ind, så derfor befinder vi os lige præcis midt i det store kirkerum, Gud har skabt verden som. Så herude i den store katedral holder vi pinsegudstjeneste, fordi her fungerer Pinsens budskab allerbedst, forklarer han. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.