4 års fængsel for groft overfald

Tre unge mænd var i dag tiltalt for et groft overfald mod en 43-årig mand fra Hurup. Det grove overfald blev takseret til henholdsvis 4 og 3½ års fængsel til de tre unge mænd

To unge mænd på nu 19 år skal fire år i fængsel, mens en tredje ung mand på 18 år slipper med 3½ års fængsel. Det besluttede Retten i Holstebro i dag, efter de stod tiltalt for et groft overfald på en 43-årig mand i Hurup den 30. december sidste år. De fire mænd havde haft en højrøstet, verbal konflikt på et diskotek i byen, hvorefter de tre unge voldsmænd fulgte efter den 43-årige, som de kort efter slog ned.

 -

Der er ikke meget tilbage af den mand, vi har hørt om, var før jeres overfald, sagde dommeren med hentydning til offeret, da der blev afsagt dom i retten i dag.

Offer har varige men

Overfaldet skete cirka klokken tre om natten den 30. december. Her skulle de tre nu dømte voldsmænd, Bronson Galsgaard og Rene Rom Schmucker på nu 19 år og Patrick Alexander Jensen på nu 18 år, have slået, sparket og trampet adskillige gange i hovedet.

De mange slag og spark gav det 43-årige offer brud på næsen, flere ribbensbrud og blødninger i hjernen samt hjerneskade. Overfaldet var så voldsomt, at den 43-årige i dag har store fysiske og psykiske mén.

Græd over dommen

Da dommen var afsagt græd én af de tre unge mænd, men de har under hele dagens retsmøde været brødebetyngede. De forsøgte også at sige undskyld til den 43-årige, og at de ville ønske, det aldrig var sket.

De tre unge mænd blev dømt efter straffelovens § 246, der kan give helt op til ti års fængsel. Foruden overfaldet blev de også dømt for at have stjålet offerets pung med 1.000 kroner i.

 

Tre unge mænd på 18 og 19 år fik idag fængselsstraffe mellem tre og fire år for brutalt overfald på 42årig i Hurup

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.