21-årige Lasse er blevet krofatter i Vesløs

Han er uddannet slagter, men nu har Lasse Sørensen valgt at forsøge sig som forpagter af Vesløs Kro.

1:43
Den nye forpagter på Vesløs Kro, Lasse Sørensen. Se indslaget her.
Foto: Rasmus Krieger Jensen TV MIDTVEST

Engang imellem gælder det om at tage en chance og prøve noget nyt.

Og det er præcist hvad Lasse Sørensen har gjort. I en alder af bare 21 år han blevet forpagter af Vesløs Kro i Hannæs.

- Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, siger han.

Lasse Sørensen har overtaget forpagtningen efter Jørgen Jacobsen, der efter en blodprop i hjernen har ønsket at trække sig tilbage.

Den nu tidligere kromand giver dog stadig gerne en hånd med, og han er helt tryg ved sin unge afløser.

- Han har energien og gå på modet. Og så vil jeg prøve at hjælpe ham igennem, så han ikke skal lave de fejl, jeg har lavet, siger Jørgen Jacobsen.

Menuen står ofte på traditionelt dansk kromad.
Menuen står ofte på traditionelt dansk kromad.
Foto: Rasmus Kriger Jensen, TV MIDTVEST

Ingen revolutioner - bare tradionel, dansk mad

Lasse Sørensen, der oprindeligt er uddannet slagter, har ikke tænkt sig at lave de store revolutioner på den hyggelige kro i Hannæs. Menuen består først og fremmest af traditionel dansk kromad som flæskesteg, wienerschnitzel, tarteletter, rødspætter, hamburgerryg og stegt ål. 

Det er hårdt arbejde at være selvstændig krofatter. Lasse Sørensen fortæller, at han ofte arbejder mellem 12 og 18 timer - syv dage om ugen. Derfor har han også valgt at flytte ind i en lejlighed oven på køkkenet.

Men han klager på ingen måde. Han er vant til at tage fat og nyder tilværelsen som selvstændig.

- Man skal gøre, hvad man er dygtig til, og jeg er god til at lave med. Og så har jeg jo også Jørgen til at hjælpe med at være i restauranten, siger Lasse Sørensen.