2000 thyboere i protest mod politikere

Selv om fristen for at blande sig omkring folkeskolernes fremtid er forbi, kræver borgerne nu, at politikerne sikrer vækst og bosætning i stedet for at lukke folkeskoler.

2.000 thyboere på gaden i dag. I protest mod kommunens politikere. Selv om fristen for at blande sig omkring folkeskolernes fremtid er forbi, kræver borgerne nu, at politikerne sikrer vækst og bosætning i stedet for at lukke folkeskoler.

En stor flok thyboere samlede sig i dag sammen i Thisted for at demonstrere. De har fået nok af afvikling i yderområderne

- Demonstrationen her er en opfordring til kommunens politikkere, og den er til at sætte vækst og bosætning højst på dagsordenen, inden man begynder at lukke skoler og daginstitutioner, som i hvert fald er er et meget, meget vigtigt parametre for at kunne tiltrække ressourcestærke mennesker til Thy, siger Joachim Plaetner Kjeldsen der er talsmand for Koordineringsgruppen bag demonstrationen

2000 gennem Thisted i samlet flok

Efter alle var stødt til var der i nærheden af 2.000 demonstranter fra hele Thy. Sammen gik de igennem Thisted.

- Vi vil jo gerne have, at vores skole bliver ved med at være der, og vores børmehave. Vi har jo et fantastisk sammenhold derude. Det vil være frygteligt, nærmest katastrofalt, hvis de begynder at lukke det hele, sagde Lotte Nystrøm fra Sennels under demonstrationen.

Helt konkret mundede dagens optog ud i et åbnet brev til Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard, hvor thyboerne i form af en underskriftindsamling satte navn på deres frustrationer

Demonstrationen endte på torvet i Thisted, hvor borgmesteren fik overrakt kernen af demonstrationen - navnene på 2055 thyboere

- Jeg glæder mig faktisk over, at vi har så mange ressourcestærke som har en interesse i at være med til indrette vores samfund, og vi ved, at både dagtilbud og skoler det betyder rigtig meget for de unge familier, der vælger at flytte hertil, så jeg synes det er fint de gør opmærksom på det, og det tager vi med.

Endnu et aftryk i debatten

Hos arrangørerne glædede de sig over tilslutning fra de mange thyboere.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt, og jeg synes der har været en super flot opbakning. Det er jo næsten rørende at se så mange mennesker, der stimler sammen om lige præcis det her budskab, så det er jeg rigtig glad for, forklarede Joachim Plaetner Kjeldsen, talsmand for Koordineringsgruppen bag demonstrationen.

Dermed fik thyboerne sat deres sidste aftryk, inden de afgørende politiske forhandlinger om skolelukninger går i gang. Udviklingsplanen for folkeskolerne bliver vedtaget i Thisted Kommunalbestyrelse den 25. november.

02:21 Luk video