18-årige Magnus går ind i politik: - Jeg bliver en ung stemme i et gammelt byråd

18-årig handelsskoleelev fra Hanstholm er opstillet som nummer to på Venstres liste i Thisted Kommune.

Gennemsnitsalderen i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune er 57,4 år. 

Det har Magnus Zohnesen tænkt sig at lave om på.

Den 18-årige handelsskoleelev fra Hanstholm satser nemlig på blive valgt ind i kommunalbestyrelsen, når der er valg den 16. november. 

- Jeg bliver en ung stemme i et gammelt byråd. Jeg vil gerne have en kommunalbestyrelse, der afspejler befolkningen i vores kommune. Derfor skal vi også have en kandidat, der afspejler de unge, siger han.

Magnus Zohnesen, hvis far Søren Kanne Zohnesen i forvejen sidder i kommunalbestyrelsen, er blevet opstillet som nummer to på Venstres liste - lige efter viceborgmester Niels Jørgen Pedersen.

Nok at tage fat på

Og den unge kandidat mener, at der er nok at tage fat på.

- Vi ser jo desværre, at flere unge kommer ud i småkriminalitet med hærværk og tidlig alkoholdebut. Det er et stort problem og noget, vi skal have løst, siger Magnus Zohnesen.

At unge politikere godt kan udrette noget i kommunalpolitik, er Thomas Østergaard et fint eksempel på. Ved kommunalvalget for fire år siden blev han som 19-årig valgt ind i byrådet i Ikast-Brande Kommune.

- Jeg har faktisk vist - synes jeg selv - at det godt kan lykkes både at blive valgt ind, men også at blive hørt. Det er enorm positivt. Det handler ikke om alder, erfaring, eller hvilket job du har. Det handler om, hvilke kræfter du lægger i det, siger den unge Venstre-politiker fra Ikast-Brande.

Ældste medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune er i øvrigt 76-årige Esben Oddershede.