1700 til påskeløb

1700 løbere fra 10 nationer var i dag samlet i Tved Plantage i Thy for at konkurrere i orienteringsløb

Der er mange forskellige måder at nyde påsken på. Og mens de felste nok forbinder den med påskefrokost - måske endda et par snaps. Så står påsken for andre på høj puls. 

Hele 1700 løbere satte i dag hinanden stævne i Tved Plantage i Thy for at konkurrere i orienteringsløb. 
1700 løbere med vidt forskellige ambitioner.

quoteJeg tror det er nationalparken, der trækker - og så de fine terræner, der er heroppe til at løbe i

Lone Jensen, Stævneleder, Påskeløbet 2017

- Bare jeg ikke bliver sidst, er jeg godt tilfreds, siger Anette Pind fra Silkeborg.
- Jeg håber, det kommer til at gå godt, men det kan godt være jeg farer vild. Men det tror jeg ikke jeg gør, jeg satser i stedet på at vinde det hele, konstaterer Emilie Skov Dalgaard fra Hadsten.

Det var ikke kun danskere, der dukkede op til stævnet i Thy. Faktisk tog løbere fra hele 10 nationer i dag turen til nationalparken for at dyste på udholdenhed med kort og kompas.

- Det er vældigt hyggeligt at starte sæsonen i Danmark, det bliver lidt tidligere forår her, forklarer Hilde Gunn fra Norge.

Frivilliges fortjeneste

Knap 100 frivillige har været med til at gøre løbet muligt, og forberedelserne til løbet startede for 3 år siden. I dag skulle det så forløses, da deltagere i alle aldre og nivauer var klar til at løbe om kap. Men havde alle særligt én god grund til at dukke op.

- Jeg tror det er nationalparken, der trækker og så de fine terræner, der er heroppe til at løbe i, forklarer Lone Jensen, der er stævneleder for Påskeløbet 2017.
- Selvfølgelig skal man til påskeløb og når det så oven i købet er i thy så er der ingen tvivl om det, siger Anette Pind fra Silkeborg.

Og turen rundt i nationalparkens skove ser ud til at leve op til forventningerne for de fleste.

- Det var fedt det er altid godt at rode rundt med sådan noget, det er jo skatte jagt for voksne, siger Anette Pind.
- Jeg ved ikke lige, hvor mange der er i min klasse, men hvis der ikke kommer alt for mange, der er hurtigere end mig, så går det da meget godt, siger Emilie Skov Dalgaard fra Hadsted.

Løbet i Tved i dag var det første af tre. De to næste løbes i morgen og overmorgen i Tvorup plantage.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.