17-årig fik chok over forhold hos værtsfamilie – nu har han samlet et års husleje ind

Alan Hasan er selv flygtet fra Syrien. Ligesom han selv blev hjulpet, da han kom til Danmark, vil han gerne hjælpe sin værtsfamilie i Malaysia.

17-årige Alan Hasan fra Thisted er to uger i Malaysia med sin nordjyske efterskole. I den forbindelse er han og efterskolekammeraterne indlogeret hos private familier. Og det har gjort stort indtryk på den unge thybo.

- Vi fik at vide, at de ikke havde så mange penge. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle sove på gulvet. De har ingen møbler, kun ét toilet og badet er bare en spand, man tager over hovedet, forklarer han på en telefon fra hovedstaden, Kuala Lumpur.

Derfor lavede han tirsdag en indsamling via sin Instagram-profil. I skrivende stund er der kommet 5.500 kroner ind.

- Det svarer jo cirka til et års husleje hernede, uddyber han.

Indsamlingen slutter torsdag, når det fire dage lange ophold hos familien er slut.

Kulturchok: - De tror, jeg er millionær

Familien, Alan Hasan bor hos, består af fem personer. Blandt andre en 16-årig ung mand, som han tirsdag var på gåtur med. De kom forbi en McDonald's. Her spurgte den 16-årige, om Alan Hasan nogensinde havde spist dér. Til drengens store overraskelse spiste Hasan faktisk ofte på McDonald's.

Teenageren selv havde aldrig spist dér. Så de tog derind - og spiste i øvrigt for, hvad der svarer til under 50 danske kroner.

Familien består af fem personer. De sover alle på gulvet i samme rum. Også Alan Hasan, mens han bor hos familien.
Familien består af fem personer. De sover alle på gulvet i samme rum. Også Alan Hasan, mens han bor hos familien.
Foto: Alan Hasan

- Jeg har også købt nogle gaver til familien, og de tror, jeg er millionær. Det er så vildt, uddyber Alan Hasan, som endnu ikke har brugt de 1.000 kroners lommepenge, han foreløbigt har hævet i lokal valuta.

Teenageren fra Thy håber at samlet yderligere et par tusinde kroner ind, og flere vil gerne bidrage. Blandt andre har den danske rapper Kesi doneret penge til indsamlingen.

Har selv været gennem noget lignende

Alan Hasan er oprindeligt fra Syrien, men kom til Danmark som flygtning for ti år siden. Familien, han bor hos, er flygtet fra Afghanistan.

- Jeg har selv været gennem det, så jeg ville gerne hjælpe, ligesom vi blev hjulpet, da vi kom til Danmark.

Mens indsamlingen slutter torsdag, skal Alan Hasan og resten af efterskolen være yderligere en uge i Malaysia. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.