16-årig Thisted-surfer fik VM-debut: - Det er så sindssygt

Natten til lørdag trådte 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted op på den største scene i surfer-verdenen: Verdensmesterskaberne i Kina.

16-årige Caroline Küntzel fra Thisted er klar til tredje runde i kvindernes surf-konkurrence under VM i Stand Up Padling i Kina. Foto: Pablo Jimenez

For 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted har efteråret 2018 været den mest hæsblæsende tid i hendes liv.

I september fik hun debut ved DM i Stand Up Padling (SUP) og siden da ved EM på Sardinien. Og natten til lørdag dansk tid trådte hun op på den helt store scene: Verdensmesterskaberne i Stand Up Padling på den sydkinesiske tropeø, Hainan.

- Det er så sindssygt, at jeg er med til mit første VM. Bølgerne er fede, vandet er varmt, og jeg er oppe mod nogle af verdens bedste surfere, fortæller Caroline Küntzel i en pressemeddelelse fra Dansk Surf- og Rafting Forbund.

En drøm i mange år

Det er kun et år siden Caroline Küntzel skiftede fra surfing til SUP, og nu er hun et af de største talenter på kvindesiden i Danmark. Natten til lørdag dansk tid var hun til VM med i disciplinen bølgesurfing, hvor surferne skal udføre manøvrer på bølgerne – jo højere sværhedsgrad jo flere point. Caroline Küntzel fik tredjeplads i heatet – ikke nok til at gå direkte videre, men nok til at få en ekstra chance i et opsamlingsheat.

- Det har været en af mine drømme i mange år at kvalificere mig til i en sport på et højt niveau og møde de bedste i verden. Det er sindssygt, at jeg kan stå og sige det her i Kina som en fra Thisted, der plejer at surfe i Klitmøller, siger Caroline Küntzel.

Læs også Danmark slog Hawaii ved VM i Stand Up Paddle