16-årig surfer fra Thisted vinder VM-bronze

Debutanten Caroline Küntzel vinder overraskende bronze ved VM i Stand Up Padling i Kina.

16-årige Caroline Küntzel fra Thisted vandt bronze i det tekniske ræs under VM i Stand Up Padling i Kina. Foto: Georgis Schonfeld

Hun har kun surfet i et år, men allerede nu bider 16-årige Caroline Küntzel fra Thisted sig fast i toppen ved sit første VM nogensinde.

Læs også 16-årig Thisted-surfer fik VM-debut: - Det er så sindssygt

Caroline Küntzel stod for dagens største overraskelse, da hun onsdag morgen dansk tid padlede en VM-bronzemedalje i juniorklassen hjem til Thisted.

- Det er for sindssygt. Jeg er lige blevet nummer tre ved verdensmesterskabet. Det var mega hårdt, og de andre var bare så gode. De padlede og padlede, så det var jeg også nødt til, og så kom jeg lige ind som nummer tre, sagde hun efter løbet.

Den 16-årige surfer fik inspiration til at surfe, da der sidste år blev afholdt VM i Vorupør og København, og nu et år efter blev det til bronze i det tekniske ræs under VM i Stand Up Padling i Kina.

Et par timer senere forsvarede Katrine Zinck fra København den bronzemedalje i proneboarding, som hun vandt ved VM i København sidste år.

Steinfath skuffede

Den fire-dobbelte verdensmester, Casper Steinfath, var blandt favoritterne til VM-titlen hos mændene i det tekniske ræs - en titel, som han har vundet tre gange siden 2013. 

Læs også Mere EM-sølv til Steinfath: - Det ondeste race, jeg har prøvet

Men i den hektiske start, hvor surferne løber med brættet i hånden og kaster sig ned i vandet, fik han padlen bag sig og faldt af brættet på det mest kritiske tidspunktet i løbet.  Han fik aldrig lukket hullet til toppen og endte langt væk fra medaljerne

- Jeg er vanvittig skuffet, fordi jeg føler, at jeg er bedre, end jeg præsterede på vandet i dag. Jeg lavede små marginale fejl, og så vinder man ikke på det her niveau. Men jeg blev mindet om, at man altid kan begå fejl, selv om man har forberedt sig perfekt, siger Casper Steinfath fra Kina.

Også Christian Andersen fra Klitmøller havde en skidt dag på vandet. Han havde håbet på metal i juniorrækken, men han begik også et par fejl i starten, som sendte ham ned ad i rækkerne fra starten.

For landstræner Niels Lønborg var dagen på stranden på den sydkinesiske tropeø, Hainan, som en tur i rutsjebane i Tivoli.

- Jeg er glad og skuffet på samme tid. Det er megaflot at vores unge Caroline Küntzel, der vinder over langt mere erfarne padlere og flot af Katrine Zinck. Men vi havde nok også håbet på én medalje mere til Danmark, siger Niels Lønborg. 

I weekenden skal surferne i aktion igen, hvor 200 meter sprint, den lange distance på 18 kilometer og nations-stafetten venter. De danske surfere vandt medaljer i alle tre discipliner ved VM i Danmark sidste år.

00:27

Surferen Casper Steinfath var sidste år på besøg i Ugens gæst på TV MIDTVEST. Du kan se indslaget her.

Luk video

Læs også Fem danskere i VM-finalen i Stand Up Padling i Vorupør