15-årige Malthe vinder racerløb i Malaysia

Den 15-årige Malthe Jakobsen fra Sennels i Thy er landet i Danmark igen, efter han lørdag aften vandt sit første Formel 4 løb i Malaysia.

15-årige Malthe Jakobsen står øverst på podiet efter hans første sejr i et Formel 4-racerløb i udlandet. Foto: Jakobsen Motorsport

Det var hans første tur til Malaysia, hans første racerløb på en rigtig Formel 1 bane på hele 5,5 kilometer, og så skulle han køre i en temperatur på op til 38 grader. Alligevel formåede 15-årige Malthe Jakobsen at vinde den asiatiske Formel 4-finale i Malaysia lørdag aften lokal tid. 

Det er noget af det fedeste - jeg havde ikke regnet med at vinde.

Malthe Jakobsen, Racerkører, Sennels

- Det var helt vildt fedt. Det fedeste var banen. Det var en rigtig formel 1 bane og det var super fedt at prøve en større bane, lyder det fra Malthe Jakobsen, mens han sidder i bilen på vej hjem til Sennels fra lufthavnen. 

Han har kørt i udlandet før, men ikke på en rigtig formel 1 bane og ikke en, der var så lang. Han er vant til Jyllandsringen på 2,5 kilometer, men banen i Malaysia var over dobbelt så lang, og vejret var noget helt andet, fortæller han. 

- Jeg skulle lige vænne mig til varmen, men til sidst blev jeg mere vant til det.

Her ses Malthe Jakobsen i aktion med hans Formel 4-racer til lørdagen racerløb i Malaysia.  Foto: Jakobsen Motorsport

Læs også Malthe Jakobsen drømmer om Formel 1

Kom med i sidste øjeblik

Det hele startede, da Malthe fik en meget sen invitation fra promotoren for Formel 4-serien i Asien, Peter Thompson. Med stærk hjælp fra Malthes sponsorer lykkedes det i løbet af blot fem dage at få økonomien og logistikken på plads, så turen kunne blive en realitet.

Den unge thybo har tilbragt to uger i Malaysia sammen med sin nye træner Morten Dons, der også selv er racerkører. Den ambitiøse målsætning lød på en podieplads, men det vigtigste var at afprøve evnerne på den internationale racerscene. Og evnerne blev i den grad sat på prøve, da han til finaleløbet skulle køre i silende regnvejr om aftenen. 

Læs også 14-årige Malthe kører ræs med over 200 km/t

- Jeg havde ikke prøvet at køre i regnvejr dernede, men jeg syntes det var mega fedt. Jeg har altid godt kunne lide at køre i regnvejr for bilen bliver meget mere levende og kører mere på grænsen. Jeg tror, jeg er hurtigere i regnvejr i forhold til de andre. og det gav mig en fordel, siger han. 

Malthe Jakobsen har kørt flere løb de seneste to uger og ender på en tredjeplads i den samlede stilling. Dermed prøvede han både at stå øverst på podiet og indfriede målsætningen om en samlet podieplads, og turen er dermed gået over al forventning. 

- Jeg har lært vildt meget. Jeg har fået meget mere løbserfaring og lært meget om, hvordan man arbejder med bilen og sig selv. det har også været fedt at have Morten med, som har kørt mere end mig og har givet mig tips til, hvad jeg kunne gøre bedre, siger Malthe Jakobsen, der nu skal til at spare op til en ny sæson. 

- Jeg er virkelig taknemmelig for tilliden og opbakningen fra alle mine sponsorer, DASU og Team Danmark. Nu skal jeg i gang med at finde penge til næste sæson, og så håber jeg, at jeg kan køre både i danmark og komme på flere ture til udlandet, siger en glad Formel 4 vinder.

Se video fra Formel 4-løbet i Malaysia her:

TV MIDTVEST har tidligere i år besøgt Malthe Jakobsen: 

02:03

Malthe Jakobsen fra Sennels i Thy er 14 år gammel og afslutter i denne weekend sin første Formel 4-sæson.

Luk video