15-årig sigtet for drabsforsøg på bosted i Vilsund

OPDATERET: En ung mand er mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for drabsforsøg på en institution i Vilsund.

En 15-årig dreng er sigtet for drabsforsøg på en institution, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. Nu er han blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat, oplyser anklagerfuldmægtig Ulrick Junge.

Over for TV MIDTVEST uddyber politikommissær Bjørn Bo fra Lokalpolitiet i Thisted, at det drejer sig om en institution i Vilsund, hvor den 15-årige har trukket en kniv over for en medarbejder.

- Han havde en truende adfærd, siger Bjørn Bo.

Personalet formåede at afvæbne den unge mand, som efterfølgende forlod stedet.

Politiet anholdt kort efter den 15-årige uden dramatik.

Fremstillet i grundlovsforhør

Politiet vil ikke fortælle, hvorfor den unge mand er sigtet for forsøg på manddrab. Men ordensmagtens jurister har altså vurderet, at det, han har gjort, var nok til at fremstille ham i grundlovsforhør. 

Grundlovsforhøret fandt sted ved Retten i Holstebro.

Institution: Det, der sker

Episoden fandt sted på institutionen, Andromeda, der har til huse mellem Skyum og Vilsund. Her ærgrer forstander Niels Kristensen sig over, at det er sket, selvom det kan være vilkårene.

- Det er det, der sker, når vi har med den her gruppe unge at gøre, siger han til TV MIDTVEST.

Andromeda beskriver sig som et socialpædagogisk skibsprojekt med plads til seks unge, som for det meste bor på Skonnerten Jylland - indtil de er klar til at komme tilbage til det etablerede samfund, hvad enten det er uddannelse eller arbejde. I forhold til episoden med den unge mand er det institutionens praksis at inddrage politiet i den slags sager.

- Vi vælger at kontakte politiet, fordi det er så voldsomt det, der sker. Det gør vi rutinemæssigt i den slags situationer, uddyber Niels Kristensen.

Af hensyn til den igangværende sag ønsker han ikke at uddybe, hvad der skete i weekenden.