125 år gammel kolonihave skal ryddes

Ejeren af grunden, hvor Kolonihaveforeningen Amager ligger, vil jævne den med jorden og i stedet bygge boliger.

I mandags kunne Kolonihaveforeningen Amager i Thisted fejre 125 års jubilæum, men til maj næste år kan velholdte køkkenhaver være byttet ud med boligkomplekser. Så dystre er udsigterne for beboerne i kolonihaveforeningen, idet grundens ejer har meldt ud, at de 51 lejere må sige farvel til deres kolonihaver næste år. I foreningen gør de sig klar til sommeren – måske for sidste gang.

- Mit kolonihavehus betyder alt. Det er sådan set mit sommerhus. Det vil være fuldstændigt meningsløst at rive kolonihaven ned. Det er en perle, hvor vi har det godt socialt sammen. Sammenholdet er i top, og alle kan snakke med hinanden, siger Hans Jørgen Thomsen, formand, Kolonihaveforeningen Amager.

Selvom ejeren af grunden, entreprenør Henrik Bojesen, lige nu er sin gode ret til at gøre, hvad han vil med grunden, håber foreningen på hjælp fra Kolonihaveforebundet.

- Vi har jo Kolonihaveforbundet. De vil måske hjælpe ved at købe det, så vi håber på, at vi også når at holde 150 års jubilæum, siger Hans Jørgen Thomsen.

Henrik Bojesen fortæller til TV Midtvest, at han vil overveje et salg til den rigtige pris.

Thisted Kommune melder ud, at de ikke kan komme kolonihaven til undsætning