11 millioner for at rejse en skov

Naturstyrelsen har nu åbnet en pulje på 11 millioner kroner til privat skovrejsning i stedet for den skov, der fældes for at gøre plads til testcenteret Østerild.

Tabet af den fældede skov i Østerild skal nu erstattes. 11 millioner kroner ligger nu klar til den, som vil rejse 419 hektar skov i stedet for de 272 hektar, der fældes i Østerild.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning hvor vi rejser så meget ny skov. Vi vil med de nye skove sikre os, at de giver mere værdi både for mennesker og natur end plantagen i Østerild. Med aftalen har vi været fælles om at sikre, at naturen samlet set vinder på testcenteret, og det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger miljøminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Kvali' skov

Naturstyrelsen har fastsat nogle kriterier for den nye skov, som skal være opfyldt før pengene udløses. Skovene skal plantes et sted med drikkevandsinteresser, eller hvor grundvandsmagasinerne er særligt sårbare. Skovene skal være offentligt tilgængelige eller ligge i en national park.

- Vi vil på den måde sørge for, at skove også kommer ganske almindelige danskere til gode. Den private skovrejsning fra denne pulje skal ikke være lukkede områder, siger Karen Ellemann.  

Den næste måned kan lodsejere søge om tilskud til at rejse skov fra den særlige pulje.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.