En million kroner til grønne løsninger i Nordvestjylland

Nordvestjyske forsøgsprojekter får et økonomisk skub fra Erhvervsministeriet til grønne løsninger.

Fire lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte.

Mere præcist er det tre nordvestjyske forsøgsprojekter, der får i alt 900.000 kroner i støtte til at fremme den grønne udvikling i landdistrikterne. Mens 100.000 kroner går til et initiativ på Fur, der kan understøtte erhvervsudvikling, bosætning og udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger.

- Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der som regel får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab, siger Erhvervsminister Simon Kollerup (S).
 

De støttede projekter i Nordvestjylland er:

I alt var der 101 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen, hvoraf 26 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på 7,9 millioner kroner.

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i starten af 2020.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.