Tumult-teltlejren i Thisted

Uro i og omkring teltlejren i Thisted, er nu en af grundene til, at lejren lukker ned til efteråret.

Fra på mandag er det ikke længere muligt for asylansøgere at bo i Thisted. Og indenfor én måned skal hele teltlejren være lukket ned.
Det har Regeringen fredag besluttet.

quoteJeg kan ikke rigtigt se mig selv blive ved med at holde gejsten oppe for beboerne og personalet.

Mika Røsholt, tidligere leder, teltlejren i Thisted.

Uroen omkring teltlejren tog for alvor til, da lederen på stedet for en uge siden opsagde sin stilling. Hun synes ikke længe, der var flow i lejeren, og ej heller at rammerne for den var, som hun var blevet stillet i udsigt.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at det er blevet en permanent løsning for beboerne, og jeg kan ikke rigtigt se mig selv blive ved med at holde gejsten oppe for beboerne og personalet, sagde Mika Røsholt søndag.

Voldelige episoder og hårde flygtninge
Teltlejren i Thisted har flere gange haft episoder med vold både mod ansatte og blandt beboerne. Også den afgående leder, Mika Røsholt har oplevet at tonen og væremåden inde i lejren generelt er blevet hårdere.

- De virker lidt mere hardcore, de personer vi har fået ind de seneste måneder. Vi prøver selv at sige fra og gøre Udlændingestyrelsen opmærksom på, at, hey, det her duer ikke rigtigt, men tit er tingene eskaleret, før jeg sidder i en position, hvor jeg kan gøre noget, sagde Mika Røsholt i søndags.
 

quoteTeltlejrene bliver her jo som udgangspunkt.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg.

Støjberg: Vil ikke ændre på forholdene
Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre var sidste uge på besøg i teltlejren i Thisted for at se på forholdene.
Selvom hun der blev konfronteret med problemerne på stedet og lederens opsigelse, afviste hun at ændre på forholdene i lejren eller flytte asylansøgerne til andre asylcentre.

- Teltlejrene bliver her jo som udgangspunkt. Jeg synes jo det er trist, hvis hun (Afgående afdelingsleder, Mika Røshot, red.) ikke kan se sig i det system, som der er bygget op. Altså, jeg synes ikke, at der er noget galt i den måde, vi behandler asylansøgere på i Danmark. Det varer lang tid, inden man får afgjort sin sag, og det vil jeg gerne ændre på. Jeg vil gerne have, at vi får et større flow i asylsystemet, så dem, der kommer hertil, får afgjort deres sager hurtigere, så dem, der reelt er forfulgte, skal blive her, og dem, der ikke er forfulgte, skal jo så sendes hjem noget hurtigere, sagde Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg under sit besøg.

310 asylansøgere - de fleste enlige mænd - skal flyttes til andre asylcentre i Danmark. Sidste mand skal være ude inden 1. oktober.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.